Sinirlioğlu'nun Irak Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Sinirlioğlu'nun Irak Ziyareti

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Irak'ın Süleymaniye kentinde Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) politbüro üyeleri ile bir araya geldi.

30.07.2015 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Irak'ın Süleymaniye kentinde Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) politbüro üyeleri ile bir araya geldi.

Sinirlioğlu ve beraberindeki heyeti, KYB Genel Sekreter Birinci Yardımcısı Kosret Resul, Politbüro Sorumlusu Mela Bahtiyar ve Politbüro Üyesi Hakim Kadir karşıladı. Basına kapalı devam eden toplantı yaklaşık iki saat sürdü.

Kadir, partisinin resmi sitesi Pukmedia'da yayımlanan açıklamasında, Türk heyetiyle yapılan toplantıda Irak'ın genel durumu ve özellikle IKBY bölgesindeki son durumun ele alındığını belirterek, "Biz KYB olarak toplantıda çok net bir şekilde Türkiye'nin Kürdistan bölgesi sınırlarına yapmış olduğu top atışlarının durdurulmasını istedik. Aynı zamanda sorunların diyalogla çözülmesini talep ettik" ifadelerini kullandı.

Süleymaniye temasları kapsamında KYB Genel Sekreteri ve eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'yi ziyaret edecek olan Sinirlioğlu, daha sonra Goran Hareketi Lideri Noşirvan Mustafa ile bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, dün Erbil'de IKBY Başkanı Mesut Barzani ile görüşmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sinirlioğlu'nun Irak Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement