Sinop'a Şehit Ateşi Düştü (2) - Son Dakika
Güncel

Sinop'a Şehit Ateşi Düştü (2)

Sinop\'a Şehit Ateşi Düştü (2)

Toprağa VERİLDİBitlis'in Hizan İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan uzman Onbaşı Bahattin Dolma'nın cenazesi askeri uçakla Sinop Atatürk Havalimanı'na getirildi.

06.08.2016 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toprağa VERİLDİ

Bitlis'in Hizan İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan uzman Onbaşı Bahattin Dolma'nın cenazesi askeri uçakla Sinop Atatürk Havalimanı'na getirildi. Karşılamada şehidin eşi 24 yaşındaki Büşra Dolma, eşinin üniformasını giyerek ve elinde fotoğrafını taşırken, "Ben onu dimdik gönderdim. Benim gözümden bir damla yaş akmadı" diyerek yürüdü. Askerlerin omuzlarında uçaktan indirilen şehit Dolma'nın cenazesi daha sonra cenaze aracına konularak karayoluyla defin edilmek üzere Dikmen İlçesi'ne gönderildi.

Dikmen İlçesi'nde ilk olarak helallik alınması için baba evine getirildi. Şehidin esnaf olan  babası Satılmış Dolma, annesi Emine Dolma ve eşi Büşra Dolma, güçlükle ayakta durabildi. Şehidin tabutu daha sonra Merkez Camii'ne getirildi. Buradaki törene Sinop Valisi Kemal Cirit, Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sefaattin Serten ve binlerce vatandaş katıldı. İkindi üzeri kılınan cenaze namazının sonrasında Uzman Onbaşı Bahattin Dolma, merkez mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sinop'a Şehit Ateşi Düştü (2) - Son Dakika


Advertisement