Sinop, Mutluluğuna Mutluluk Kattı - Son Dakika
Güncel

Sinop, Mutluluğuna Mutluluk Kattı

Sinop, Mutluluğuna Mutluluk Kattı

TÜİK'in "İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti, 2013" araştırması sonucuna göre mutlu olduğunu beyan edenlerin oranının yüzde 77,7 ile en yüksek olduğu il Sinop'ta yüzler bu sonuçla daha da gülüyor Vali Köşger: "Sinoplular hakikaten yaşadıkları hayatın tadını alarak, mutlu yaşamayı bilen insanlar.

15.04.2014 14:06

HALİT GÜMÜŞ - Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) "İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti, 2013" araştırması sonucuna göre mutlu olduğunu beyan edenlerin oranının yüzde 77,7 ile en yüksek olduğu il Sinop'ta yüzler bu sonuçla daha da gülüyor.

Türkiye'nin geçen yıl "en mutlu ili" olan Sinop'ta kent sakinleri, çıkan bu sonuçla şehirlerinin ülke gündeminde yer almasının gurur ve mutluluğunu yaşıyor.

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜİK verilerinin mutluluklarına mutluluk kattığını söyledi.

TÜİK'in geçen yıl ülke genelinde yaptığı çalışmada Sinop'un tüm iller arasında yaşam memnuniyeti sağlaması açısından birinci olduğunu vurgulayan Köşger, "Sinoplular hakikaten yaşadıkları hayatın tadını alarak, mutlu yaşamayı bilen insanlar. Ben de Sinop'ta yaşamaktan mutluyum. Sinop ülkemizin güzide, bakir doğasıyla, tarihiyle, geçmişiyle keşfedilmeyi bekleyen ilimiz" dedi.

Kentin coğrafyası ve şehir imkanlarıyla sakinlerinin mutluluklarına katkı sağladığını vurgulayan Köşger, "Ben de Sinop'a geleli yaklaşık bir yılı buldu. Sinop'ta gördüğüm, insanların yaptıkları işten zevk almaları ve mutluluklarını karşılarındaki insana da sirayet ettirmeleri" diye konuştu.

Köşger, "Çıkan sonuç bizi ziyadesiyle mutlu etti, ayrıca mutluluğumuzu ikiye katladı" ifadesini kullandı.

"Herkesin bu çorbada tuzu var"

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ise araştırma sonucunun mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin en mutlu belediye başkanıyım, Sinop bunu yıllardan beri hak ediyor. Biz bugüne kadar sesimizi pek fazla duyuramadığımız için kimse bu mutlu ilin, burada yaşayan insanların farkında olmadı. Bu sefer yapılan anketler bunun doğru olduğunu ortaya çıkarttı."

Ergül, çıkan araştırma sonucuna tüm görevlilerin katkıda bulunduğunu anlatarak, "Herkesin bu çorbada tuzu var. Bundan sonra hedefimiz, en mutlu değil en çok mutlu il olmaktır. Çalışmalarımız da bu yönde devam edecek. Gelecek yıllarda Sinop hem mutluluk hem de hizmetler itibarıyla Türkiye'nin en önemli çekim merkezlerinden olacak. Kentimle gurur duyuyorum" dedi.

Kent sakinlerinin görüşleri

Kent sakinlerinden pastane çalışanı Gülten Güdük (40), Sinop'un, tüm insanların birbirini tanıdığı bir şehir olduğunu belirterek, "Burada herkes gerçekten çok mutlu, burayı seviyoruz. Sinop'u daha önce görmeyenleri kentimize davet ediyoruz" diye konuştu.

Tiyatro oyuncusu Çağatay Çağımlı ise mutluluk denince akla Sinop'un gelmesinin ve bunun Türkiye'ye duyurulmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Haberlerde gördüğüm zaman çok mutlu oldum. Bir Sinoplu olarak Sinop'un en mutlu kent olması benim için gururdur" dedi.

Turizm işletmesinde görevli Yağmur Saraç, "Gerçekten Sinop mutlu, burada insanlar çok mutlu" diye konuştu.

TÜİK araştırması

TÜİK, "İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti, 2013" araştırması sonuçlarını açıklamış, buna göre, mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı 2013'te yüzde 59 olarak tahmin edilmişti. Mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranının en yüksek olduğu il yüzde 77,7 ile Sinop olmuş, Sinop'u sırasıyla yüzde 76,4 ile Afyonkarahisar ve yüzde 75,9 ile Bayburt takip etmişti. Mutlu olduğunu beyan eden birey oranının en düşük olduğu il ise yüzde 42 ile Tunceli olmuştu.

Sinop, yüzde 80,5 ile evli bireylerin mutluluk oranının en yüksek olduğu il olarak da araştırmada yer almıştı. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sinop, Mutluluğuna Mutluluk Kattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement