Şırnak'ta 1 Mahalle PKK'lılardan Temizlendi - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta 1 Mahalle PKK'lılardan Temizlendi

Şırnak\'ta 1 Mahalle PKK\'lılardan Temizlendi

Şırnak kent merkezinde PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların temizlenmesi amacıyla 14 Mart'ta başlatılan operasyonlar kapsamında, Yeşilyurt Mahallesi teröristlerden temizlenirken; sokaklarda tuzaklanan patlayıcı maddelerin imhası sürüyor.

23.03.2016 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak kent merkezinde PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların temizlenmesi amacıyla 14 Mart'ta başlatılan operasyonlar kapsamında, Yeşilyurt Mahallesi teröristlerden temizlenirken; sokaklarda tuzaklanan patlayıcı maddelerin imhası sürüyor. 14 Mart'ta uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan ve jandarma ile polis özel harekat timlerinin ortak yürüttüğü Şehit Üsteğmen Mehmet Çiftçi operasyonu kapsamında, dün Yeşilyurt Mahallesi teröristlerden tamamen temizlendi. Mahallede bulunan evler ve sokaklarda tuzaklanan patlayıcıları arama çalışmaları devam ediyor. Bulunan el yapımı patlayıcılar ise kontrollü bir şekilde imha ediliyor. Mahallenin PKK'lılardan temizlenmesinden sonra güvenlik güçleri, aldıkları istihbaratlar üzerine, patlayıcı tuzaklanan sokakları didik didik arıyor.

Yeşilyurt Mahallesi'ni patlayıcılardan temizleyen bomba imha ekipleri, çevrede aldıkları güvenlik önleminden sonra bombaları kontrollü bir şekilde patlatıyor. Yeşilyurt Mahallesi'nde yapılan arama, tarama faaliyetleri sırasında, güvenlik güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmak için her sokak ve eve el yapımı patlayıcılar yerleştiren teröristlerin kaçmak için evlerin duvarlarını delerek, tünel oluşturduğu belirtildi.

TANKLAR TOP ATIŞI YAPIYOR

Operasyonun 10'uncu gününde, Bahçelievler, Dicle, Yeni ve Cumhuriyet mahallelerinde operasyonlar yoğunlaşırken, mahallelerde tespit edilen hedeflere yönelik tanklardan yapılan top atışları devam ediyor.

EVLERE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Şırnak'ta PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlar, il merkezindeki altı mahallede yoğunlaşırken, Yeşilyurt ile Gazi Paşa mahallelerinde yaşayan ve evlerini terk etmeyen bazı vatandaşlar, güvenlik güçlerine moral için evlerinin önüne Türk Bayrakları astığı görüldü.

ŞIRNAK'TA DRONE KULLANIMI YASAKLANDI

Bu arada Şırnak Valiliği, güvenlik gerekçesiyle bazı kamu, kurum ve kuruluşlar ile havaalanının bulunduğu bölgede insansız hava aracı olarak bilenen drone kullanımını yasakladı. Valilikten yapılan açıklamada, amacı dışında kullanılan insansız hava araçlarının askeri ve sivil havaalanlarında uçuşları tehlikeye düşürebileceğine dikkat çekilerek, "Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte, kolayca temin edilen insansız hava araçlarından küçük helikopter türü (drone) kullanımının sıklaştığı, hava araçlarının kamera ve yük taşıyabilme kapasitelerinin arttırıldığı bilinmektedir. Zaman zaman amacı dışında kullanıldığı bilinen insansız hava araçlarının askeri ve sivil hava alanlarında uçuşları tehlikeye düşürebileceği değerlendirilmektedir. Bu kapsamda, kamu güvenliğinin tam ve etkin olarak sağlanabilmesi amacıyla, 23.03.2016 tarih ve 94422243-29954-(91244) 2016/84 sayılı Valilik Makamınca alınan karar ile; İlimiz merkez ve ilçelerimizde bulunan valilik, kaymakamlık, askeri bölge, bina, tesisler ve lojmanları, Çakırsöğüt 1'nci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ve lojmanları, 23'nci Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve lojmanları, Şırnak Şerafettin Elçi Havaalanı, adliye binaları ve lojmanları, emniyet bina, tesis ve lojmanları, MİT Bölge Müdürlüğü, ek hizmet binaları ve lojmanları, kamu kurum ve kuruluşlara ait bina, tesis ve lojmanları, irtifadan bağımsız olarak havalimanlarının meydan referans noktası merkez alınarak 15 kilometre yarıçaptaki alanda ve her iki yönde uzunlamasına 22 kilometrelik alandaki uçuşlar, helikopter pistleri ve cezaevlerinin üstünde, NOTAM (havacıları uçuş ve yer emniyetini etkileyebilecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiri) kararıyla belirli ya da belirsiz süreli uçuşa yasak ilan edilen bölgelerde İnsansız Hava Aracı (drone) kullanımı yasaklanmıştır. Ayrıca her türlü insansız hava araçlarını (drone) alan temin eden, kullanan şahısların en yakın kolluk birimlerine giderek kullanım amacı, markası ve modelini bildirmesi gerekmektedir. Bildirilmeyen insansız hava araçları kimliği belirsiz hava aracı olarak değerlendirilecek ve derhal uçuşu engellenecektir. Belirtilen hususlara uymayanlar hakkında 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 66.Maddesi gereğince idari ve adli işlemlerin yapılacağı halkımıza duyurulur" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta 1 Mahalle PKK'lılardan Temizlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement