Şırnak'ta Çatışma: 1 Polis Şehit! Bölgeye Akın Akın Asker Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Çatışma: 1 Polis Şehit! Bölgeye Akın Akın Asker Gidiyor

Şırnak'ta hendeklerin kapatılması için yapılan operasyonda 1 polis şehit oldu. Şehit haberinin ardından 50 araçlık askeri sevkiyatın Şırnak'a doğru yola çıkması dikkat çekti.

16.10.2015 11:54  Güncelleme: 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak merkez Yeni Mahallesi'nde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri tarafından kazılan hendeklerin kapatılmasına yönelik operasyon başlatıldı. Operasyonda, YDG-H'lılar ile polis arasında çatışma çıktı.

Çıkan çatışmalar sırasında 1 polis şehit düşerken 1 polis de yaralandı. Şehidin adının Furkan Çelik, memleketinin ise Sakarya'nın Akyazı ilçesi olduğu bildirildi.

Gelen bu acı haberin ardından Mardin'in Nusaybin İlçesi'nden aralarında zırhlı araçlar ve sivil otobüslerde askerlerin de bulunduğu 50 araçlık konvoyla Şırnak yönüne askeri sevkiyat yapıldı. Bu gelişme oldukça dikkat çekti ve konuşuldu.

OPERASYON BAŞLADI

Edinilen bilgilere göre, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi teröristler tarafından Yeni Mahallesi'nde açılan hendeklerin kapatılmasına yönelik geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

MAHALLE ABLUKA ALTINDA

Yüksek binalara keskin nişancıların yerleştirildiği mahallenin etrafı zırhlı araçlarla abluka altına alındı. Daha sonra zırhlı polis kepçeleri ile sokak aralarına giren polis, bazı hendek ve barikatların etrafında bulunan el yapımı bombaları kontrollü bir şekilde patlatarak, barikatları yıkıp, hendekleri kapatmaya başladı.

SİLAH SESLERİ YÜKSELİYOR

Bu sırada polise ateş açılması üzerine çatışma çıktı. Çatışmada 1 polis şehit düşerken 1 polis de yaralandı. Yaralı polis hastaneye kaldırılırken bölgede operasyon sürüyor ve mahalleden silah ile patlama sesleri yükseliyor.

HDP'Lİ VEKİLLER BÖLGEDE

Öte yandan, HDP Şırnak milletvekillileri Aycan İrmez, Leyla Birlik ve Ferhat Encü de mahalleye gelerek beklemeye başladı. Operasyon nedeniyle Cizre Caddesi'nin de trafiğe kapatıldığı kentte, hastaneye gitmek isteyen vatandaşlar çevre yolunu kullanıyor.

ASKERİ SEVKİYAT YAPILDI

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nden aralarında zırhlı araçlar ve sivil otobüslerde askerlerin de bulunduğu konvoyla Şırnak yönüne askeri sevkiyat yapıldı.

50 ARAÇ PEŞ PEŞE GİTTİ

Mardin'in Nusaybin İlçesi İpek Yolu üzerinden bugün aralarında 'Kirpi' adı verilen mayına dayanıklı zırhlı araçlar ve sivil otobüslerin yer aldığı konvoyla Şırnak yönüne sevkiyat gerçekleştirildi.

Yaklaşık 50 araçtan oluştuğu görülen askeri konvoya frekans karıştırıcı Jammer'li araçlar eşlik ederken, sıkı güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Askeri konvoyun Şırnak'taki birliklerde konuşlandırılacağı öğrenildi.

Şırnak\'ta Çatışma: 1 Polis Şehit! Bölgeye Akın Akın Asker Gidiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Çatışma: 1 Polis Şehit! Bölgeye Akın Akın Asker Gidiyor - Son Dakika


Advertisement