Şırnak'ta Eğitime Kar Engeli - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Eğitime Kar Engeli

Şırnak\'ta Eğitime Kar Engeli

Şırnak merkezde dün gece başlayan yağmur, gece geç saatlerde yerini kar yağışına bıraktı.

03.12.2015 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak merkezde dün gece başlayan yağmur, gece geç saatlerde yerini kar yağışına bıraktı. Şırnak merkeze bağlı 30 köy yolu ulaşıma kapanırken, Şırnak Valiliği kent merkezinde ilk ve orta dereceli okulları 1 günlüğüne tatil ettiğini açıkladı.

Şırnak merkezde dün gece geç saatlerde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Merkezde ana cadde ve sokaklarda biriken karlar, Şırnak Belediyesi'ne bağlı greyder ve kepçelerle temizleniyor. Kapalı köy yolları ve Şırnak- Hakkari ile Şırnak- Siirt karayolları ise İl Özel İdaresi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, aralıksız olarak yol temizleme çalışmalarına devam ediyor.

Dün geceden beri yoğun kar yağışı nedeniyle Şırnak merkezde kar kalınlığı 25 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde ise yer yer 1 metreyi aştı. Kar yağışı nedeniyle Şırnak merkez, merkeze bağlı beldeler ile Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde toplam 30 köy yolunun kapalı olduğu öğrenildi.

Şırnak Belediyesi, sürücüleri kış lastiği ve zincir takmaları konusunda yaptığı anonslarla uyarırken, sürücüler için tehlikeli olan Cumhuriyet Meydanı'nda ise zabıtalar araçlarda kış lastiği ve zincir kontrolü yapıyor.

Sabah erken saatlerde okula giden öğrenciler tennefüs aralarında kar topu oynayarak mevsimin ilk kar yağışının tadını çıkardı. Saat 11.00 sırlarında ise Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında, 03.12.2015 tarihinde (bugün) eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir" denildi. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Eğitime Kar Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement