Şırnak'taki Terör Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Şırnak'taki Terör Operasyonu

Şırnak'ta bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda bugüne kadar 584 el yapımı patlayıcı imha edildi, 109 barikat kaldırıldı ve 15 çukur kapatıldı.

15.04.2016 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda bugüne kadar 584 el yapımı patlayıcı imha edildi, 109 barikat kaldırıldı ve 15 çukur kapatıldı.

Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu" kararlılıkla sürüyor.

Yüzde 44'ü tamamlandığı bildirilen operasyon, Yeşilyurt, İsmet Paşa, Bahçelievler ve Cumhuriyet mahallelerinde yoğunlaşırken, güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Tuzaklanan patlayıcıları imha ederek ilerleyen güvenlik güçleri, teröristlere sık sık "teslim ol" çağrısında bulunuyor.

Son 24 saatte 6 teröristin etkisiz hale getirildiği kent merkezindeki operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 202'ye ulaştı.

Güvenlik güçleri, bugüne kadar 584 el yapımı patlayıcıyı bertaraf ederken, 109 barikatı kaldırdı ve 15 çukuru kapattı.

Bugüne kadar bin 798 ev güvenlik güçlerince arandı, teröristler tarafından terk edilen evlerde bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü il merkezine girişlere izin verilmiyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak'taki Terör Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement