Sırrı Sakık Biz Failleri Biliyoruz - Son Dakika
Güncel

Sırrı Sakık Biz Failleri Biliyoruz

Sırrı Sakık Biz Failleri Biliyoruz

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından Jandarma Karakoluna uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırı sırasında çıkan çatışmada kurşunlara hedef olan 16 yaşındaki Orhan Aslan ile 15 yaşındaki Muhammet Aydemir'in cenazesi Erzurum'da yapılan otopsi sonrası Diyadin ilçesine getirildi.

14.08.2015 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından Jandarma Karakoluna uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırı sırasında çıkan çatışmada kurşunlara hedef olan 16 yaşındaki Orhan Aslan ile 15 yaşındaki Muhammet Aydemir'in cenazesi Erzurum'da yapılan otopsi sonrası Diyadin ilçesine getirildi. Aslan ve Aydemir'in cenazesi Ağrı Belediye eş başkanları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay'ında bulunduğu yaklaşık 500 kişinin katılımı ile toprağa verildi.

Cenaze töreni sonrası konuşan Sırrı Sakık, Aslında bu eli kanlı olanlar terör estirerek sizin birliğinizi tarumar etmek istiyorlar. Onlara inat direneceğiz ve bütün değerlerimize sahip çıkacağız. Son 10 gündür bu mezarlığa geliyoruz ve 4 faili meçhul, ama biz faillerini biliyoruz. Kimlerin tetiği çektiğini biliyoruz. Bu işin failleri bizzat devlettir. Bu kardeşlerimizin katili bizati devlettir. Burada önceki gün 3 masum insan katledildi. Bunlar silahsızdı. Bunlar daha çocuktu. Birisi imam hatip lisesinde öğrenciydi. Bu topraklarda anneler feryat ediyordu. Günahımız neydi diyordu. Bu topraklarda doğduk büyüdük günahımız bu topraklarda dünyaya gelmektir. Günahımız bu topraklarda Kürt olarak dünyaya gelmektir. Savaşlar kirlidir. Savaşlarda silahlar çekildikten sonra hukuk yoktur. Ortadoğu gibi bir toprakta yaşıyorsanız savaş daha çok kirlidir. Kimliğiniz Kürt ise size karşı savaş acımasız bir silah gibidir. Bu topraklarda biz savaşa asla müsaade etmeyeceğiz. Kimsenin bu topraklarda bir daha savaşı tetikleyerek kendilerine iktidar yaratmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Biz bütün ölümler arasına ayırım koymadan, bütün ölümleri yüreğimize mahkum ediyoruz. Adı gerilla, adı polis, adı asker, adı sivil kimki bu topraklarda ölüyorsa bu toprakların değeri ve kaybıdır. Biz hepimiz vicdan sahibi olan herkes savaşa karşı birlik oluşturmalıyız. Yol yakın bıraktığınız yerden müzakereye başlayın dedi.

Muhammet Aydemir'in annesi Sevgül Aydemir, oğlunun bir haftadır fırında çalıştığını söyledi. Oğlunun lise 3'ncü sınıf öğrencisi olduğunu belirten anne Aydemir, Bir haftadır kendi harçlığını çıkarmak ve ekmeği için çalışıyordu. Bunlar çocuğumdan ne istemişler, neden oğlumu öldürmüşler. Benim çocuğum kendi halindeydi, çalışıyordu eve bir ekmek getirmek için. Ben oğlumun hakkını istiyorum. Ben yandım kimse yanmasın. Barış olsun dedi.

Baba Hanifi Aydemir ise şu iddialarda bulundu Dün ben iki defa emniyete gittim. Küfürle, dipçikle ve kovalamayla beni dışarıya attılar. Savcılığa çıktım, suç duyurusunda bulundum. Savcıyı ben getirdim olay yeri incelemesi için. Daha tutanağı tutulmamıştı. Eğer çocuklar çalışmasaydı emekçi olmasaydılar derdik doğrudur. Oğlum fırında çalışıyordu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sırrı Sakık Biz Failleri Biliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • karssli: Polislerin katilleri köpekleri de kinasaydin ya madem barış istiyordunuz 1 1 Yanıtla
  • karssli: Sırrı Sakık uykusunda şehit edilen polislerdeekmegini kkazanıyordu 1 1 Yanıtla
  • karssli: Sırrı Sakık uykusunda şehit edilen polislerdeekmegini kkazanıyordu 1 1 Yanıtla

Advertisement