Şirvan'da Genç Öğretmenin Oluşturduğu Kütüphane Açıldı - Son Dakika
Yerel

Şirvan'da Genç Öğretmenin Oluşturduğu Kütüphane Açıldı

Şirvan\'da Genç Öğretmenin Oluşturduğu Kütüphane Açıldı

Şirvan ilçesine bağlı İncekaya Köyü Ortaokulu Öğretmeni Yaşar, tek başına yürüttüğü "Gönül Köprüsü Destek Projesi" kampanyası ile okulunu donattı.

16.06.2014 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı İncekaya Köyü Ortaokulu Öğretmeni Hamza Yaşar, tek başına yürüttüğü "Gönül Köprüsü Destek Projesi" kampanyası ile okulunu donattı.

Okulun eksikliklerini giderebilmek için sosyal medya dahil her türlü yolu deneyen Sosyal Bilgiler Öğretmeni olan genç hemşerimiz Yaşar, öncelikle okulun bir kütüphane ve sınıflarına da birer projeksiyon cihazı sağlamayı amaçlayarak hayırsever vatandaşların yardımıyla amacına kısa sürede ulaştı. Eğitim ve Öğretim yılının başından beri sürdürdüğü kampanyayla okuluna, 4 bin 800 kitaplık bir kütüphane kuran Yaşar, kütüphaneyi kitap dolabı ve masalarla birlikte önemli eşyalarla donattı.

Yaşar, yürüttüğü projeyle, 8 derslikli okulda 6 dersliğe birer projeksiyon cihazı, 5'i masaüstü 3'ü laptop olmak üzere 8 adet bilgisayar sağlamayı başardı. Bir adet donanımlı bir fotokopi makinası da bu yardım kampanyasında sağlayan Yaşar, Kızılay Genel Merkezi aracılığıyla 360 öğrenciye giysi de temin etmeyi ihmal etmemiş. Bunların yanı sıra Temel Eğitimden Ortaeğitime Geçiş Sınavında (TEOG) en başarılı öğrenci olan Melek Arıncı'nın ailesi ile birlikte yol masrafları dahil Antalya Kaşta beş yıldızlı bir otelde bir haftalık tatil de kazandırmış.

Genç öğretmenin çalışmaları sonucu oluşturulan modern kütüphanenin açılışı eğitim ve öğretim yılının sonuna denk getirildi. Kütüphanenin açılışına Şirvan Kaymakamı İbrahim Özdel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eşref Bakış ve diğer yetkililer katıldı. Törenin sonunda Kaymakam Özdel genç öğretmen Yaşar'a başarı belgesi verdi.

Haber: Suat BİLİM

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şirvan'da Genç Öğretmenin Oluşturduğu Kütüphane Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement