Şişecam İşçilerinin Grevinin Ertelenmesi - Son Dakika
Güncel

Şişecam İşçilerinin Grevinin Ertelenmesi

Kristal İş üyesi işçiler, Şişecam'a bağlı iş yerlerindeki grevin ertelenmesini protesto etti.

18.07.2014 16:56

Kristal-İş üyesi işçiler, Şişecam'a bağlı iş yerlerindeki grevin ertelenmesini protesto etti.

Levent'teki bir alışveriş merkezi önünde toplanan işçiler, "Onurumuz, eylemimiz ve geleceğimiz için grevdeyiz" yazılı pankart açıp, İş Kuleleri'nde bulunan Şişecam'ın merkezine yürüdü. Çamlık Caddesi'ni trafiğe kapatan ve düdük çalarak protestoda bulunan işçiler, çeşitli sloganlar attı.

İşçiler, İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu'nun yakınlarından geçerken, "Diren Filistin, işçiler seninle", "Katil İsrail, Filistin'den defol" ve "Her yer Gazze, her yer Filistin" sloganları atarak, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını eleştirdi.

Sendika yöneticileri, Şişecam'ın merkezine yaklaştıkları sırada önlerini kesen polis yetkilileriyle görüşerek, uygun görülen yerde basın açıklaması yapacaklarını ve herhangi bir taşkınlığın olmayacağını belirtti.

Şişecam'ın merkezi önünde bir araya gelen grup adına açıklama yapan Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, bugün buraya kendilerine 93 kuruş zammı reva gören Şişecam'a karşı tepkilerini ortaya koymaya geldiklerini dile getirdi.

Sürekli büyüyen ve karına kar katan dünya devi bir şirketin mensupları olarak 60 derece sıcaklıkta gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarını ancak bu özverili çalışmalarına rağmen bin 500 lira civarında maaş aldıklarını belirten Çetintaş, şöyle devam etti:

"Biz Şişecam'la 24. dönem toplu iş sözleşme görüşmelerine oturduğumuzda ücretlerimizin ve çalışma koşullarımızın iyileştirilmesini istedik. Ancak Şişecamı yönetenler taleplerimize kulaklarını tıkadı. Cam işçilerinin saat ücretlerinde 93 kuruşluk bir artış önerdiler. Bu zam dayatmasını kabul etmedik ve 10 Şişecam fabrikasında çalışan 5 bin 800 personel olarak 20 Haziran günü greve başladık. Ancak grevimiz 8. gününde 'genel sağlığı ve milli güvenliği bozucu' nitelikte bulunarak yasaklandı."

Cam işçileri olarak hak, hukuk ve adalet arayışından hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini ve hakları olanı elde etmek için sonuna kadar meşru ve demokratik yollardan mücadelelerini sürdüreceklerini anlatan Çetintaş, "İş Kuleleri'nin önünden Şişecam yöneticilerine bir kez daha sesleniyoruz; biz sadaka değil hakkımızı istiyoruz. Bize bağış yapıyormuşsunuz gibi davranmaktan vazgeçin. Antidemokratik uygulamalardan vazgeçin. Sorunun muhatabı ve çözüm yeri Kristal-İş ile görüşün. İş başarısı ve verimlilik istiyorsanız taleplerimize kulak verin" diye konuştu.

İşçiler, açıklamanın ardından genel müdürlük ofisi önüne "93 kuruş" yazılı çelenk bıraktı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şişecam İşçilerinin Grevinin Ertelenmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement