Sivas Bakan Yılmaz, Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'ni Açtı - Son Dakika
Güncel

Sivas Bakan Yılmaz, Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'ni Açtı

Sivas Bakan Yılmaz, Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi\'ni Açtı

Bakan Yılmaz, Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'ni açtı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ın Şarkışla İlçesi'nde yapımı tamamlanan Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

07.02.2016 17:09

Bakan Yılmaz, Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'ni açtı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ın Şarkışla İlçesi'nde yapımı tamamlanan Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Çeşitli açılışlara katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere dün öğle saatlerinde kente gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bugün Sivas'ın Şarkışla İlçesi'ne geldi. Bakan Yılmaz burada, yapımı tamamlanan Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'nin açılış programına katıldı. Programa Bakan Yılmaz ile birlikte Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Nihat Gül ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kaymakam Davut Gül Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra katılımcılara Şarkışla ile Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'nin tanıtımının yer aldığı sinevizyon gösterildi. Programda konuşan Bakan Yılmaz, kültür merkezinin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Gençler geleceğimizdir. Hem kültürümüzün, hem milli kimliğimizin hem de manevi değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe aktarılması için gençlik çok önemlidir. Dolayısıyla o gençlerin ihtiyacını karşılamak için gençlik merkezlerine ihtiyaç vardır. Toplumu inşa eden bir toplumda huzur, mutluluk, işbirliği, dayanışma mutluluğunun oluşmasını sağlayacak kültürdür. Gençlik ve kültürü bir araya getireceğiz." dedi.

"AŞIK VEYSEL, TÜRKİYE'NİN ORTAK DEĞERİDİR"

Bakan Yılmaz, merkeze ünlü halk ozanı Aşık Veysel'in isminin verilmesiyle ilgili şöyle dedi: "Buraya Aşık Veysel isminin verilmiş olması da yerinde ve son derece isabetli bir seçimdir. Aşık Veysel sadece Şarkışla ve Sivas'ın değil Türkiye'nin ortak değeridir. Kültürün en önemli unsuru, insanlar arası iletişimin temeli, kültürün nesiller arası aktarılmasını sağlayan kanal dildir. İşte bu dili en iyi şekilde işleyenler de şairlerdir, ozanlardır. Bunlardan bir tanesi de Aşık Veysel'dir. Bu nedenle edebiyatçılar, şairler dili zenginleştirdikleri, yaşattıkları, edebi hale getirdikleri, güçlendirdikleri için büyük öneme sahiptirler. Bu her toplumda böyledir. Aşık Veysel'in şairler içinde mümtaz bir yeri bulunmaktadır. Çünkü o halkının sıradan insanın gönül zenginliğini Cumhuriyet döneminde şiire taşımış ender ozanlarımızdan, şairlerimizden, aşıklarımızdan biridir. Aşık Veysel şiirlerindeki samimiyet ve sadelikle duygu ve düşüncelerine aydınlar diye bilinen entelektüel kesime hitap etmeyi başarmış ve onlarında saygısını kazanmıştır."

Aşık Veysel'in Türkiye'nin temel kültür taşlarından biri olduğunu ve Türkiye'de her kesimin sevgisini sağlayacak mesajları olduğunu vurgulayan Yılmaz şunları söyledi;

"Aşık Veysel'in asıl önemi Türkiye'deki bazı kesimlerin sevgi ve saygısını kazanmasını sağlayacak şekilde birlik ve beraberlik diyalog ve empati, kardeşlik ve barış mesajları vermesinden kaynaklanmış olmasıdır. Aşık Veysel bu ülkenin 78 milyon halkının her birisinin gönlüne ayrı ayrı hitap etmiş ve gönül tellerini titretmiştir. Bu mesajını yerliliğinden, milliliğinden ve evrensel değerlerle buluşmasından kaynaklanıyor." Konuşmaların ardından Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş ve Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Sivas Valisi Alim Barut'a teşekkür plaketi takdim etti. Plaket töreninin ardından edilen dua ile birlikte merkezin açılışı gerçekleştirdi. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler programın ardından merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Bakan Yılmaz daha sonra Kayseri'ye hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Bakan Yılmaz, Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'ni Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement