Sivas Bakan Yılmaz: Kılıçdaroğlu'nun Hayali Kafdağı'nın Arkasında - Son Dakika
Güncel

Sivas Bakan Yılmaz: Kılıçdaroğlu'nun Hayali Kafdağı'nın Arkasında

Sivas Bakan Yılmaz: Kılıçdaroğlu\'nun Hayali Kafdağı\'nın Arkasında

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel seçimlerde yüzde 35 oy hedeflediğini belirterek, "Kılıçdaroğlu 35 alacağım diyor.

30.05.2015 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel seçimlerde yüzde 35 oy hedeflediğini belirterek, "Kılıçdaroğlu 35 alacağım diyor. Hayal. Kafdağı'nın arkasında. Ama velev ki 35 aldı. 35 ile iktidar olabilir mi? Olamaz" dedi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz seçim çalışmaları kapsamında Kangal İlçesi'ne gelerek partisinin ilçe teşkilatı tarafından düzenlediği mitingde halka seslendi. Bakan Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümüne girerken rotayı halkın çizeceğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Hangi rotayı takip edeceksiniz? Yeni Türkiye'nin rotasını mı, eski Türkiye'nin rotasını mı? ya kazandıklarımızı koruyacak geleceğe umutla bakacağız ya da kazandıklarımızı kaybedip eski Türkiye'nin dehlizlerinde kaybolacağız. Her şeyin kazası olur ama vaktin kazası olmaz. Her şeyi kaybedersen bulursun ama zamanı kaybedersen bulamazsın. O bakımdan bu seçim evlatlarımızın, Sivas'ın, Kangal'ın, Türkiye'nin 4 yılı için çok önemlidir. İşte bunları kaybetmemek için ince eleyip sık dokuyup adeta bir kuyumcu hassasiyetiyle her gelenin sözünü ve vaatlerini tartmanızı istirham ediyorum. İnşallah ondan sonrada ne yaptılar, ne yapacaklar ona göre de karar vereceksiniz. Durmaya, dinlenmeye hakkımız yok çünkü zamanımız az. Yapacak işlerimiz çok, önümüzde bir hafta gibi bir süre kaldı. Buraya gelen kardeşlerime muhakkak ki inanıyorum. Yeni Türkiye'nin inşasında bizde varız diyorsunuz. Ama yetmez. Buraya gelmeyen kardeşlerimize de bu 7 gün içerisinde mutlaka gidip 'Yeni Türkiye'nin evlatlarının geleceği olduğuna, Türkiye'nin bu bölgede lider ülke olmaya ve dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi yapmaya, demokratik bir Türkiye yapmaya, barış içinde kardeşçe 77 milyonu bir arada yaşatma projesi olduğuna ikna etmemiz lazım. İnşallah biz ikna edersek, biz üzerimize düşen projeyi yaparsak netice 7 Haziran günü akşamüstü sandıkta belli olacak. 2002 3 Kasım'ından bu yana önümüze getirilen her sandıkta siz milli iradeye sahip çıktınız. Her zaman güven ve istikrarın yanında oldunuz. Şimdi bir kez daha milli iradeye sahip çıkma zamanı. ya milli iradeye sahip çıkaraktan yeni Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz ve böylelikle eski Türkiye'yi bir daha gelmemek üzere sandığa gömeceğiz. ya da eski Türkiye'yi dört gözle bekleyenlere bir fırsat daha vereceğiz."

"TOPRAĞIN EKİM ZAMANINI BİLEN BAŞKASINA DANIŞMAZ"

Türkiye'yi inşa etme vaktinin 7 Haziran'da başlayacağını ifade eden Bakan Yılmaz şöyle devam etti: "Seçimini 7 Haziran'da yapacaksın. Vakit geldi. Toprağın ekim zamanını bilen başkasına danışmaz. 7 Haziran sizin için toprağın ekim zamanı olacak. Milli iradenin ekim zamanı olacak. Bu tercihin doğru olabilmesi için benim Kangallı hemşerilerimin geçmişi unutanlara bir hatırlatma görevi vardır. Geçmişini iyi bil ki geleceğe sağlam bakasın. Geçmişini bilmeyen geleceğini şekillendiremez. Milletimiz 1950'den bu yana CHP'ye iktidar vermedi. Neden? Çünkü milletin iktidar verdikleri Ankara'da ayak oyunlarıyla darbe yaparaktan milli iradeyi gasp ettiler. İstedikleri gibi şekillendirmek istediler. 'Yeter artık söz milletindir' diyerek, yeni bir anayasayla ve 'egemenlik bu anayasada belirtilen organlar vasıtasıyla kullanılır' diyerek bu milletin iradesini sıfıra çıkarmaya çalıştılar. 411 kişiyle bir yasa çıkardılar. Ama merkezde güçlüydüler Anayasa Mahkemesi'ne götürüp iptal ettirdiler. Hani egemenlik milletindi. Hani bu millet bu ülkeyi yönetecekti."

"KILIÇDAROĞLU'NUN HAYALİ KAFDAĞI'NIN ARKASINDA"

CHP liderinin yüzde 35 oy oranını hedeflediğini belirten Yılmaz şunları söyledi:

"CHP'nin oy oranı 25'tir, 27'dir. Hadi 30 verelim. 30'la iktidar olabilir mi? Olamaz. Kılıçdaroğlu 35 alacağım diyor. Hayal. Kafdağı'nın arkasında. Ama velev ki 35 aldı, 35 ile iktidar olabilir mi, olamaz. MHP'nin oy oranı ne kadar. Yüzde 13, 15, 17 hadi 18 olsun. 20'de senin için Kaf Dağı'nın arkasında bir hedeftir. Yüzde 20 ile iktidar olabilir misin?"

Bakan Yılmaz, Kangal ziyaretinin ardından Divriği ilçesine geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Bakan Yılmaz: Kılıçdaroğlu'nun Hayali Kafdağı'nın Arkasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • MERTCAN: SAYIN BAKANIM İSMET YILMAZ.BİZ SİVAS UZUNTEPE MAHALLESİ,YANİ KÖYÜ HALKINDANIZ.KÖYÜMÜZ 13 YILDIR RESMİ OLARAK MAHALLE ANCAK GEL GÖR Kİ REZİLLİK PERİŞANLIK DİZ BOYU.REFERANDUM YAPTIK KÖY OLALIM DİYE HİÇE SAYDILAR.OYLARIMIZ BOŞA GİTTİ.BBP.VE AK PARTİ BELEDİYELERİ KÖYÜMÜZE BİR ÇİVİ ÇAKMADI AMA YAKAMIZIDA BIRAKMIYORLAR.SİZE VERİLEN OYLARIMIZ BOŞA GİDİYOR BİZİ OYALIYORSUNUZ İMAJI DOĞDU.KÖYÜMÜZDE LAĞIM SULARINDAN KOKUDAN PİSLİKTEN GEÇİLMİYOR ALT YAPI HİÇ YOK,ASFALT HİÇ YOK ÇAMUR DİZ BOYU,OKULUMUZ YETERSİZ LİSE VE İLKOKULA DERSLİK İSTİYORUZ,SAĞLIK OCAĞINDAKİ GÖREVLİ HEMŞİRE YOK ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ KÖYE GELEN MİSAFİRLERİMİZİ AĞIRLAYACAK KÖY KONAĞIMIZ YOKTUR.KALDIRIM MI O HİÇ YOK RÜYASINI BİLE GÖREMEZSİNİZ.OTOBÜS HİZMETİ HİÇ İYİ DEĞİL GÜNDE 3 DEFA GELİYOR ODA İHTİYACI KARŞILAMIYOR.AMA BUNLARIN HESABINI SİZE 7 HAZİRANDA SORACAĞIZ.YA ADAM YERİNE KONURUZ,YADA HAKETTİĞİMİZ HİZMETİ ALIRIZ.ARTIK YETER.HİZMET ETMEYENLER KIZILIRMAĞIN KÖPRÜYÜ BU TARAFA GEÇEMEYECEKLER,ORADA BOĞULACAKLAR. 0 0 Yanıtla

Advertisement