Sivas Belediye Başkanı Aydın, Görevine Başladı - Son Dakika
Güncel

Sivas Belediye Başkanı Aydın, Görevine Başladı

Sivas Belediye Başkanlığını kazanan AK Partili Sami Aydın, bugün mazbatasını aldıktan sonra, yapılan devir teslimle görevine başladı.

04.04.2014 15:37  Güncelleme: 15:33

Sivas Belediye Başkanlığı'nı kazanan Ak Partili Sami Aydın bugün mazbatasını aldıktan sonra, yapılan devir teslimle görevine başladı.

30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Ak Parti'den belediye başkanı seçilen Sami Aydın, Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin, Merkez İlçe Başkanı İsmail Çapraz ve kalabalık bir partili topluluğu ile Merkez İlçe Seçim Kurulu'na geldi. 1'inci Bölge İlçe Seçim Kurulu Başkanı Yeter Aydın'dan mazbatasını alan Sami Aydın, "Vatandaşın iradesi neyse ona saygı duymak lazım. Bunu kazanan birisi olarak söylemiyorum, kaybettiğim zaman da bunu söylemiştim. İki süreci de yaşamış birisi olarak söylüyorum" dedi. Sami Aydın ve beraberindekiler daha sonra Sivas Barosu'na geçerek, Başkan Muharrem Eliş ile bir süre sohbet etti.

DEVİR TESLİM İZDİHAMI

Belediye Başkanı Sami Aydın daha sonra Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve partileri ile birlikte Sivas Belediyesi önünde düzenlenen devir teslim törenine katıldı. Belediye önünde toplanan yaklaşık bin kişi büyük coşku yaşadı. Burada toplanan kalabalığa hitap eden Aydın, "Sizlerin duası ve desteğiyle rabbim bu görevi bizlere nasip etti. Öncelikle rabbime şükrediyor ve sizlere teşekkür ediyorum. Elbette bu görevler dışarıdan gözüktüğü gibi değil. Biz buranın sorumluluk görevi olduğunu biliyoruz. Buranın hizmet görevi olduğunu biliyoruz. Esas olan buraya gelmek değil, buranın vasıtasıyla halka hizmet etmek, hakka hizmet etmek. İnanıyorum ki bugün ki Sivas'ın fotoğrafı ile 5 yıl sonraki Sivas'ın fotoğrafı çok farklı olacaktır" dedi.

Sami Aydın daha sonra beraberindekilerle birlikte başkanlık makamına çıkarak Büyük Birlik Parti'li Doğan Ürgüp'ten görevi teslim aldı. Dışarıda toplanan kalabalığın da binaya girme isteği ile izdiham yaşandı. Sami Aydın, Doğan Ürgüp'e çiçek vererek yaptığı hizmetler için teşekkür etti. Ürgüp ise Aydın'ın yeni görevinin hayırlı olmasını diledi. Daha önce 2004-2009 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevi yapan Sami Aydın, 5 yıllık aradan sonra yeniden koltuğuna döndü. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Belediye Başkanı Aydın, Görevine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement