Sivas Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Sivas Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sivas Son Yolculuğuna Uğurlandı

Fidan Yazıcıoğlu'nun cenazesi hastanede yakınlarına teslim edildikten sonra Ulu Cami'ye getirildi.

20.02.2015 16:22

Fidan Yazıcıoğlu'nun cenazesi hastanede yakınlarına teslim edildikten sonra Ulu Cami'ye getirildi. Burada oğlu Yusuf Yazıcıoğlu ve yakınları tarafından taziyeler kabul edildi. Ulu Cami'deki cenaze namazına Sivaslılar yoğun ilgi gösterdi. Kalabalık cami avlusuna sığmadı.

BAŞBAKAN DA KATILDI

Öte yandan Yazıcıoğlu'nun vefatının ardından bugünkü programını değiştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu da cenaze namazına katılmak üzere uçakla Sivas'a geldi. Havaalanında Vali Alim Barut tarafından karşılanan Başbakan Davutoğlu'na Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız eşlik etti. Cuma namazına yetişemeyen Başbakan Davutoğlu, cenaze namazı için saf tutulduğu sırada camiye geldi. Başbakan Davutoğlu, Fidan Yazıcığoğlu'nun oğlu Yusuf Yazıcıoğlu ile yakınlarına taziyede bulundu. Cami avlusunun dolması nedeni ile cemaatin bir kısmı cami içerisinde kaldı. Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile, il protokolü ve partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BİR SÜRE OMUZUNDA TAŞIDI

Cenaze namazının kılınmasının ardından Başbakan Davutoğlu, Fidan Yazıcıoğlu'nun tabutuna omuz vererek cami içerisinde bir süre taşınmasına yardım etti. Daha sonra kalabalık arasından ayrılan Davutoğlu, cami avlusunda bulunan şeyh mezarlarının yanında dua ettikten sonra camiden ayrılarak Sivas Valiliği'ne geçti. Başbakanın cami avlusundan ayrıldığı sırada bir kişinin " Muhsin Yazıcıoğlu'nun katillerini bulacağız" şeklinde bağırdığı görüldü. Bu kişiye çevredekiler müdahale edince kısa süreli arbede yaşandı.

CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ

Tekbirler eşliğinde camiden çıkarılan Fidan Yazıcıoğlu'nun tabutu daha sonra cenaze arabasına konuldu. Ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'na götürülen Yazıcıoğlu, buradaki aile mezarlığında dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Başbakan Davutoğlu, Valilik ziyaretinden sonra taziye evine giderek başsağlığı dileklerini iletti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ALPAY: MEKANI CENNET OLSUN GERIDE KALANLARINA CENABI ALLAHTAN SABIR DILERIM 0 0 Yanıtla
  • serdarrr: gemerek belediye baskanımız yok du galiba 0 0 Yanıtla

Advertisement