Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika
Politika

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Halkımız, 7 Haziran'da 'Bismillah' diyerek bunları uzaklaştırdı iktidardan, inşallah bunun devamı da 1 Kasım'da gelecek" dedi.

25.09.2015 13:50

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Halkımız, 7 Haziran'da 'Bismillah' diyerek bunları uzaklaştırdı iktidardan, inşallah bunun devamı da 1 Kasım'da gelecek" dedi.

CHP'ye bayram ziyaretinde bulunan MHP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti heyetlerini Tanrıkulu başkanlığında, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ve Parti Meclisi üyeleri Fevzi Gümüş ile Rana Bozkurt ağırladı.

MHP'nin CHP'yi ziyaretinde ağırlıklı olarak ekonomik konular ve seçimler gündeme geldi.

MHP heyetine başkanlık eden Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, bayramların, "hayırların, hatırlamanın, sevginin, sevincin doruğa ulaştı çok güzel bir ortam olması" gerektiğine dikkati çekti.

Türkiye'de hem ekonomik hem siyasi hem de sosyal anlamda büyük sıkıntılar olduğunu savunan Ayhan, şunları söyledi:

"Biz MHP, siyasi, sosyal, ekonomik anlamda bir uzlaşmanın ülkeyi gerçekten refaha ulaştıracağına inanıyoruz. İçinde bulunduğumuz süreç sıkıntılı, ülke bütünlüğünde sıkıntı var, seçim güvenliğinde sıkıntılar olduğu görülüyor. Burada önemli olan şu, adayların gayet net şekilde kendisini seçmene ifade edebilmesi gerek. Seçmenin de adayı tanıyabilmesi lazım. Bunun içinse hür ve demokratik bir ortam lazım. Ayrıca ortaya çıkan sonucun net bir şekilde kamuoyu tarafından izlenebilmesi lazım. İktidar Sayın Babacan'ı ekonomide çıpa olarak kullanmak istiyor ama ekonominin bu hale gelmesinin sebebi onlar."

Tanrıkulu da ekonomideki sorunların yapısal sorunlar olduğunu, Türkiye'de ekonomik bakımdan da istikrar olmadığını öne sürdü.

CHP'nin refahın topluma yayılmasını hedeflediğini aktaran Tanrıkulu, CHP'nin yapıcı tutumunu sürdürmeye devam edeceğini kaydetti.

Bu seçimin sürenin darlığı bakımından bir meydan seçimi değil de ekran seçimi olacağına dikkati çeken Tanrıkulu, medya kuruluşlarından siyasi partilere eşit yer vermelerini istedi.

"Devamı 1 Kasım'da gelecek..."

Demokrat Parti, Seçim İşleri Başkanı Nuri Efe başkanlığındaki heyetle CHP'ye bayram ziyaretini gerçekleştirdi. Milletin Kurban Bayramı'nı buruk geçirdiğini belirten Efe, ülkede şehit kanının aktığını ifade etti.

Efe, bu durumun ayıbının ülkeyi son 13 yıldır yönetenlere ait olduğunu savunarak, "Çözüm Süreci" adı altında milletin kandırıldığını ve bunun hesabının verilmesi gerektiğini ileri sürdü. 1 Kasım'da yapılacak seçimlere değinen Efe, "Bundan farklı bir tablo çıkmayacak, yine bir koalisyon çıkacak. Burada da CHP, bu işin olmazsa olmazı. İnşallah koalisyon içinde olacak, iktidarın bir parçası olacak" diye konuştu.

Sezgin Tanrıkulu da Şırnak'ta iki askerin şehit olduğunu anımsatarak, onlara Allah'tan rahmet diledi. Türkiye'nin çok kritik bir süreçten geçtiğini, bu ortamda vicdanı sızlamayanların bulunduğunu savunan Tanrıkulu, ülkedeki kritik sürecin düzelmesi için hep birlikte çalışacaklarını söyledi.

Antidemokratik hukuk düzeninin ortadan kaldırılması için de çok çaba sarf ettiklerini kaydeden Tanrıkulu, "Bu düzenden yararlanan Adalet ve Kalkınma Partisi var. Halkımız 7 Haziran'da 'Bismillah' diyerek bunları uzaklaştırdı iktidardan, inşallah bunun devamı da 1 Kasım'da gelecek" dedi.

"Daha tecrübeli bir kadroyla seçime gidiyoruz..."

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yakup Budak da CHP'ye yaptıkları bayram ziyaretinde ülkenin çok sıkıntılı günlerden geçtiğini öne sürdü.

Sezgin Tanrıkulu da CHP olarak seçim çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Daha tecrübeli bir kadroyla seçime gittiklerini vurgulayan Tanrıkulu, "Çünkü arkadaşlarımız bir seçim geçirdiler. Kendileri bakımından seçim bölgelerindeki eksiklerini çok iyi biliyorlar, bu da bizim için büyük bir avantaj olacak. Hem iç barışımızı sağlayacak hem etrafımızdaki ülkelerle ilgili barış çabasına öncelik yapacak bir siyasal ortama ihtiyaç var. Bunun da ancak CHP ile olabileceği düşüncesindeyiz" diye konuştu.

Ülkenin birliği için çok çalışılması gerektiğini belirten Budak ise "7 Haziran seçimlerinde millet bir karar verdi. Kendi uyguladıkları politikaları neticesi değilmiş de 7 Haziran'ın neticesiymiş gibi garip bir tabloyla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement