Şizofreni Hastası Annesi Yardım Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Şizofreni Hastası Annesi Yardım Bekliyor

Germencik ilçesinde yaşayan Hasibe Danış isimli kadın, şizofreni hastası olan oğlu üzerine haberi olmadan kurulan şirket nedeniyle yetkililerden yardım istiyor.

01.09.2014 15:38  Güncelleme: 15:49

Germencik'te yaşayan Hasibe Danış, şizofreni hastası oğlu üzerine haberi olmadan kurulan şirketten kendilerine yaklaşık 100 bin lira borç tahakkuk ettirildiğini ileri sürerek yetkililerden yardım istedi.

Ortaklar mahallesinde ikamet eden Hasibe Danış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 42 yaşındaki oğlu Harun Danış'ın 2005 yılında İzmir'de nüfus cüzdanını kaybettiğini, aynı yıl adına merkezi Bornova ilçesinde görünen bir şirketin kurulmuş olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Söz konusu şirket üzerinden oğlu adına İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü, vergi dairesi gibi kuruluşlardan toplam 100 bin liralık borç olduğu ve bunların ödemesi yönünde tebligat aldıklarını aktaran Danış, şunları kaydetti:

"Oğlum şizofreni hastası ve hiçbir işte çalışamıyor. Kaybettiği kimliğini bulanlar tarafından adına sahte şirket kurulup borçlandırıldığını tahmin ediyoruz. Mahkemelerle, icralarla uğraşmak istemiyoruz. Yüzde 80 özürlü olduğuna dair heyet raporu bulunan bir kişi nasıl şirket kurup yönetebilir? Evimize icra geleceği söyleniyor. Zaten zor geçinen insanlarız. Yetkililerden yardım bekliyoruz."

Harun Danış'ın abisi Erdal Danış ise 2005 yılında kardeşinin adına şirket kurulmasının ardından yaklaşık 9 yıldır bu sıkıntı ile uğraştıklarını belirterek, "Kardeşimin adına vergi, telefon borçları, cezaları geliyor. 9 yıldır bu sıkıntı ile uğraşıyoruz. Mahkemeye başvurduk, derdimizi anlattık. Kardeşimin nüfus cüzdanını kaybettiğini anlatmaya çalıştık. Buna rağmen yine borçlar geliyor, sıkıntı yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şizofreni Hastası Annesi Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement