Soğuk Hava ve Kar Twitter'i Isıttı - Son Dakika
Güncel

Soğuk Hava ve Kar Twitter'i Isıttı

Soğuk hava dalgası Türkiye'yi etkisi altına alır almaz sosyal medyayı, özellikle de Twitter'ı ısıttı.

07.01.2015 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günler öncesinden geleceği duyurulan soğuk hava dalgası sonunda Türkiye'yi de etkisi altına aldı. Yıllar sonra ilk kez İzmir'i bile karla buluşturan soğuk hava, sosyal medyayı, özellikle de Twitter'ı ısıttı. İzmir'de sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı yıllardır kar özlemi çeken İzmirlileri sevince boğdu. Binlerce İzmirli Twitter'dan kar fotoğrafı paylaştı, bu fotoğraflar binlerce kez retweetlendi.

Kısa süre içinde trend topic olan #penceremdekar hashtag'i milyonlarca kişinin kar deneyimini paylaşmasını sağladı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen kar yağışı haberleri ve fotoğrafları Twitter'ı sardı. Twitter'da en çok paylaşılan ve trend topic olan bir diğer hashtag ise #kartatili idi. Okulların tatil olduğu İstanbul'da kar yağışının beklenen şiddette gerçekleşmemesi ise Twitter'da esprili twit'lerin paylaşılmasına neden oldu.

SOSYAL MESAJLAR DA UNUTULMADI

Diğer yandan en dikkat çekici twitleri sokak hayvalarının bu soğuk hava ile mücadelesini konu alan duyarlı gönderilerdi. Sokak hayvanlarını hem soğuk hem de açlık tehlikesinden korumak için alınacak önlemlerin sıralandığı mesajlar, en çok retweet edilen gönderiler arasında yer aldı. 33 bin takipçiye ulaşan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün resmi Twitter hesabından hava durumu ve uyarılar düzenli olarak paylaşılırken İstanbullu kullanıcıların yakından takip ettiği bir diğer resmi Twitter hesabı da 49 bin 800 takipçiye sahip İBB Trafik Kontrol Merkezi oldu.

TRAFİKTE SON DAKİKA TWITTER'DA

Özellikle büyük şehirlerde kar yağışının ardından çileye dönen trafik nedeniyle Twitter kullanıcıları yağış ve trafiğin son durumunu da Twitter üzerinden takip etti. #karyağışıbaşladı hashtag'i ile Pazartesi akşamından itibaren sürücüler an be trafikteki yağış durumunu twit ve fotoğraflarla paylaşarak diğer sürücülere bilgi verdi. Yine gerçekleşen trafik kazaları ve yoğunluklar, buzlanma gibi olaylar da paylaşıldı. Pek çok sürücü yola çıkmadan önce Twitter'daki twitleri kontrol ederken şehirler arasındaki yol durumu da an be an Twitter'a yansıdı. Özellikle kapanma noktasına gelen yollardan gelen haberler sayesinde sürücüler yolculuk planlarını ertelemek zorunda kaldı.

KADIOĞLU'NDAN "ÖZEL SORU SORMAYIN" RİCASI

İstanbul'da beklenen kar yağışının gecikmesi , Özellikle İstanbullu kullanıcıların ünlü meteoroloji uzmanlarının hesaplarını daha yakından takip etmesini sağladı. Twitter aracılığı ile ünlü Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'na gelen sorular, ünlü uzmanı da isyan ettirdi. 26 bin 700 takipçisini kırmak istemeyen Kadıoğlu hesabında "Arkadaşlar yaklaşık binlerce takipçiden yüzlerce soru geliyor. Herkese cevap yazmam mümkün değil. Özel soru sormayın ve de küsmeyin lütfen" twitini paylaştı. 149 bin takipçi sayısı olan "Havayı Koklayan Adam" Bünyamin Sürmeli'nin twitleri de en çok retweetlenen tweetler arasında yer aldı. Örneğin Sürmeli'nin bir başka kullanıcıdan retweet ettiği "Kışın köpekler 17 saat, kediler ise 6 saat aç kalırsa donarak ÖLÜRler. Duyurabilir misiniz" tweeti tam 634 kez retweet edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Soğuk Hava ve Kar Twitter'i Isıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement