Sokak Çalgıcıları" Kültürler Arası Diyalog İçin Dünyayı Geziyor - Son Dakika
Yerel

Sokak Çalgıcıları" Kültürler Arası Diyalog İçin Dünyayı Geziyor

Fransa, Fas, Cezayir gibi ülkelere mensup 12 sanatçıdan oluşan ve rai, chaabi, gnawa, caz, Afro-Küba, Arap-Berberi, Latin, salsa müzikleri yapan Fanfarai grubu, sokakta başladıkları konserlerini dünya turnesine taşıyor.

18.03.2015 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERGÜN HAKTANIYAN - Fransa, Fas, Cezayir gibi ülkelere mensup 12 sanatçıdan oluşan ve rai, chaabi, gnawa, caz, Afro- Küba, Arap-Berberi, Latin, salsa müzikleri yapan Fanfarai grubu, sokakta başladıkları konserlerini dünya turnesine taşıyor.

Fransız Kültür Merkezi, Eskişehir Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ve Eskişehir Ticaret Odasının davetlisi olarak kente gelen grupta yer alan İnal Samir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalarına 10 yıl başladıklarını söyledi.

Bugüne kadar uluslararası birçok festivalde bulunduklarını belirten Samir, şöyle konuştu:

"Kendimizi 10 yıl boyunca çok geliştirdik. Müziğe başladığımızda sadece sokaklarda çalıyorduk. Daha sonra repertuvarımızı geliştirip sahnelerde yer almaya başladık. Şu anda hem sokakta hem de sahnede performansımızı gösteriyoruz. Gelecek sene için üçüncü albümümüzü çıkartacağız. Eylül ayında Kanada ve ABD turnesine çıkacağız. Bir festival kapsamında da İngiltere'de bulunacağız. Şu ana kadar 15'ten fazla ülkede konser verdik."

"Bu enstrümanlarla bu tarz müzik yapan grup yok"

?Samir, konser için ilk geldikleri Türkiye'de, müziklerinin çok sevilmeye başlandığını dile getirdi.

Yaptıkları müziğin kültürler arası diyaloğu güçlendireceğine inandıklarını vurgulayan Samir, şunları kaydetti:

"Müziğe başlangıç amacımız kültürler arası diyaloğa katkı sağlamaktı ve bunu her gün gerçekleştiriyoruz. Müziğimizle farklı kültürleri bir araya getirdiğimizi düşünüyorum. Fransa'da gerçekleşen kanlı olaylardan sonra belki bizim burada yaptığımız aktivite çok daha önem arz ediyor. Buraya insanların düşündüğünden farklı bir boyutta, barış için geliyoruz. Kültürler arası barışı simgelediğimiz bu aktivite böyle bir zamanda daha değerli bir hal almıştır. Bu enstrümanlarla bu tarz bir müzik yapan başka bir grup yok."

İnal Samir, turne kapsamında Gaziantep, Ankara ve İstanbul'da da konser vereceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sokak Çalgıcıları' Kültürler Arası Diyalog İçin Dünyayı Geziyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement