Soma'da CHP ve MHP'li Meclis Üyeleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

Soma'da CHP ve MHP'li Meclis Üyeleri Mazbatalarını Aldı

Soma\'da CHP ve MHP\'li Meclis Üyeleri Mazbatalarını Aldı

Manisa'nın Soma ilçesinde 30 Mart Yerel Seçim sonuçlarının kesinleşmesi ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den meclis üyesi seçilenler mazbatalarını aldı.

09.04.2014 11:55

Manisa'nın Soma ilçesinde 30 Mart Yerel Seçim sonuçlarının kesinleşmesi ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den meclis üyesi seçilenler mazbatalarını aldı.

Soma Belediye Meclisi'nde 8 koltuğa oturacak MHP, bir tanede Büyükşehir Meclis Üyesi'ni Manisa'ya gönderecek. CHP ise Soma'da 5 meclis üyesi çıkarırken Büyükşehir'e de bir meclis üyesi gönderecek. Mazbata töreni sonrasında konuşan MHP İlçe Başkanı Vedat Erdem, "Soma halkımızdan Allah razı olsun. MHP, layık olduğu yerlere yavaş yavaş gelmeye başladı. Bugün 8 tane meclis üyesi çıkarmanın şerefi içerisindeyiz. Bizim için büyük mutluluk düne kadar meclis üyemiz yoktu. Şuna inanıyoruz. Genel seçimlerde de MHP'nin layık olduğu yerlere geleceğine inanıyorum. Başta Belediye Başkan Adayımız olma cesaretini göstererek bizimle yola çıkan Oğuz Belgül olmak üzere bizimle kapı kapı ev ev dolaşan tüm MHP'lilere ve bize bu teveccühü gösteren soma halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

CHP'DE ÜZÜNTÜ HAKİM

CHP İlçe Başkanı Murat Bayramoğlu, mazbata töreni sonrasında açıklama yaptı. Manisa'daki ilçe belediyelerini kaybetmelerinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Bayramoğlu, "Manisa genelinde ne yazık ki elimizdeki belediyeleri de kaybetme noktasında 17 ilçede şu anda hiç belediyemiz bulunmamakta. Bunu tabii ki il örgütümüz, milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız değerlendiriyor. Bu partimizin kendi iç hesaplaşması ile ilgili. Soma'da da bizi en çok üzen nokta 3. parti konumunda olmamız. Diğer muhalefet partisinin Manisa genelinde oylarını çok ciddi bir oranda arttırdığı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi'ni aldığı görülüyor. Bizler tabi çok üzgünüz. Soma'daki genel seçimlerdeki oyumuz %28 iken bugün %23 lere düştü. 2009 yerel seçimlerinde partimiz Soma'da çok kötü sonuç alarak 5. parti olmuştu ama o sonuçlarla kıyaslamak bizi doğru yerlere götürmez. Sonuç tecelli etmiştir. Somamıza hayırlı olsun diyoruz." şeklinde kaydetti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma'da CHP ve MHP'li Meclis Üyeleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement