Soma'da Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Soma'da Orman Yangını

Soma\'da Orman Yangını

Soma'da orman yangını Manisa'nın Soma İlçesi'ne bağlı Kumköy Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

27.07.2015 20:22

Soma'da orman yangını

Manisa'nın Soma İlçesi'ne bağlı Kumköy Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yaklaşık iki saat süren çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alındı, 20 hektarlık alan zarar gördü.

Büyükşehir yasasıyla mahalle olan Soma'nın Kumköy Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda, bugün saat 16.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Bölgeden yükselen alevleri görenler yangını, söndürme ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen İzmir ve Balıkesir Orman Bölge müdürlükleri ile Balıkesir Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı beş helikopter ve bir uçak havadan; 13 arasöz, orman ekipleri ve köylüler de karadan yangına müdahale etti. Yaklaşık iki saat süren çalışmalar sonucu yangın, kontrol altına alındı. Zeytin ve çam ağaçlarının bulunduğu 20 hektarlık alanda alevlerin etkili olduğu belirtildi. Ayrıca bir evinde yandığı kaydedildi. Yangının kesin çıkış nedenini araştırıldığı, soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soma'da Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement