CHP'li Vekiller Bakan Yıldız İle Görüştü - Son Dakika
Güncel

CHP'li Vekiller Bakan Yıldız İle Görüştü

CHP milletvekilleri Pavey, Özel ve Erdoğdu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız ile görüştü.

16.05.2014 21:23  Güncelleme: 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın kriz merkezinden düzenli olarak yaptığı açıklamaları yeterli bulmadıklarını ifade ederek, "Sayın Bakan'ın şu merdiverlenlere çıkıp ağız dolusuyla 'salı günü ilk işimiz ILO'nun ilgili sözleşmesini imzalamaktır ve o standartlarda işçilerimiz çalışacak, herkesin içi rahat olsun' demesini söylüyoruz" dedi.  

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İstanbul milletvekili Şafak Pavey ve  Aykut ErdoğduSoma Kömür İşletmeleri Maden Ocağı'nda oluturulan kriz merkezinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüştü. 

Özel, beraberindeki milletvekilleriyle görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, sahada bulunan CHP'li milletvekilleri olarak, Soma'da yaşanan ağır psikolojik durumu hafiifletici olumlu katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Bu çerçevede geri çevrilen taleplerini dahi çıkıp söylemediklerini ama artık 78 saatin geride kaldığını ve Bakan yıldız'dan daha şefaf olmasını beklediklerini ifade eden Özel, "Sayın Bakan kendisince şefaf davrandığını söylüyor ama her gün bir guguklu saat gibi o binadan dışarı çıkıp aynı sözleri tekrarlayıp tekrar içeriye dönmesini şeffaflık açısından yeterli bulmuyoruz" ifadelerini kulandı. 

Özel, kazanın ardından işçi sayısına ilişkin rakamlardaki çelişki, vardiya değişiminin neden içeride yapıldığı, madendeki eksiklikler ve ilgili ILO sözleşmesinin neden imzalanmadığını gibi önemli soruların cevaplanması gerektiğini savunarak, şunları kaydetti:  

"İmzalanmayan yeraltı maden çalışanlarına ilişkin ILO sözleşmesine ilişkin, Sayın Bakan'ın şu merdiverlenlere çıkıp ağız dolusuyla 'salı günü ilk işimiz ILO'nun ilgili sözleymesini imzalamaktır ve o standartlarda işçilerimiz çalışacak, herkesin içi rahat olsun' demesini söylüyoruz" 

Şafak Pavey de Bakan yıldız'dan kazada yaşamını yitirenler ile halen kayıp olanların isim listesini talep ettiklerini ve gerçek anlamda şefaflık talep ettiklerini söyledi. 

Aykut Erdoğdu ise olayın ardından tam bir karartma uygulandığını ileri sürerek, "Kamu görevlilerinin ağızlarını bıçak açmıyor, son derece korkuyorlar büyük bir karartma sözkonusu. Bunu itham olarak söylemiyorum, bir durum tespiti olarak söylüyorum" dedi. 

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'li Vekiller Bakan Yıldız İle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement