Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, maden faciasında şehit olan Savaştepeli 31 işçinin evlerini ziyaret etti Uğur; "Ateş düştüğü yeri yakıyor.

30.05.2014 15:26

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren Savaştepeli şehit işçilerin ailelerini ziyaret etti.

Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek'in rehberlik ettiği ziyarette Uğur, geride kalanlar için her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti. Maden kazasında Balıkesir'de toplam 104 kişinin şehit olduğunu ve bunların 31'inin Savaştepeli olduğunu ifade eden Uğur, "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Sizlerin acılarını paylaşmak için buraya geldik. 104 Balıkesirli şehit madenci ailelere encümen kararı ile verilmek üzere büyükşehir bütçesinden toplam 208 bin liralık yardım ayırdık. Bu yardımları dağıtmaya ilk olarak 34 şehit verdiğimiz Savaştepe'den başladık. Balıkesir'de yaşayan şehit ailelerine 2 şer bin lira verilecek. Paralara eşlere veya annelere teslim edilecek" dedi.

Konuşmasının ardından tek tek evleri ziyaret eden Uğur, buradaki çocuklara oyuncaklar dağıttı, şehit aile 2 şer bin lira para yardımında bulundu. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement