Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Kütahya Valisi Yılmaz ile Belediye Başkanı Saraçoğlu, Soma'da meydana gelen maden yangınında meydana gelen ölümler nedeniyle başsağlığı mesaı yayımladı.

14.05.2014 13:55

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında çıkan yangında yaşamını yitirenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Vali Yılmaz, mesajında, şimdiye kadar edindikleri bilgiye göre, Soma'da hayatını kaybedenlerden yaklaşık 20 kişinin Kütahyalı olduğunu tespit ettiklerini bildirdi.

Bu sayının artabileceğini belirten Yılmaz, mesajında şunları kaydetti:

"Şehit madencilerin Tavşanlı, Simav, Gediz ve Altıntaş ilçelerinden. Kütahyalı şehit madenci sayısı da artabilir. Bu net bir rakam değil, ancak il merkezinde ve ilçelerimizden edindiğimiz bilgiler doğrultusunda bu sayıdan söz edebiliyoruz. Bu hakikaten çok büyük bir acı. Yaşanan olayda hayatını kaybeden tüm madencilerimize Allah'tan rahmet dilerken yakınlarına da sabırlar temenni ediyorum."

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da Manisa'nın Soma ilçesindeki elim olaydan dolayı derin üzüntü içerisinden olduklarını dile getirdi.

Saraçoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu elim kazada, hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifa, kederli ailelerine de sabırlar diliyoruz. Halen mahsur kalan kardeşlerimizin de biran evvel kurtarılması için dua ediyoruz. Kütahya Belediyesi olarak Soma halkının ve maden işçilerinin yanındayız ve üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız. Milletimizin başı sağ olsun." - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement