Somalı Çocukların Boğaz Keyfi - Son Dakika
Yerel

Somalı Çocukların Boğaz Keyfi

"Soma'nın Hayalleri Var" adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Maltepe Belediyesi tarafından Soma maden şehitlerinin çocukları için tekneyle Boğaz turu düzenlendi.

12.08.2015 16:06

" Soma'nın Hayalleri Var" adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Maltepe Belediyesi tarafından Soma maden şehitlerinin çocukları için tekneyle Boğaz turu düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje kapsamında düzenlenen Boğaz turunda Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile şarkı söyleyen, martılara simit atan, İstanbul ve denizin tadını çıkaran çocuklar, gönüllerince eğlendi.

Ailelerle tek tek ilgilenip çocuklara hayallerini soran Kılıç, gezi sırasında yaptığı konuşmada yaşanan acı olayı anımsatarak, "Allah bize bir daha böylesi acılar yaşatmasın. Hayat devam ediyor. Hiçbir mutluluk, maden şehitlerimizin bizlere bıraktığı sizlerin hayalini gerçekleştirmenin yerini tutmaz. Şunu asla unutmayın, Maltepe'de belediye başkanı olan bir kardeşiniz ve 550 bin Maltepeli hemşehriniz var. Kapılarımız size daima açık. Sizlerin ve çocuklarımızın yüzündeki mutluluğu görmek, bizler için büyük bir onurdur" ifadelerini kullandı.

Kılıç, İstanbul'un aşkların, imparatorlukların ve unutulmaz sevdaların başkenti olduğunu belirterek, "Sizleri ağırlamak ve hayallerinizi gerçek kılmak çok güzel bir duygu. Burada birçok tarihi mekanı ve alanı gezeceksiniz. Önemli olan, gönüllerimizin bir olması. Bu birliktelik sağlanırsa, aşamayacağımız engel yok" şeklinde konuştu.

İstanbul'a gelen Somalı çocuklar ve aileleri, daha sonra  Oyuncak Müzesi, Aqua Florya, İstanbul Akvaryum, Miniatürk, Koç Müzesi, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya ile Hidiv Kasrı'nı gezecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Somalı Çocukların Boğaz Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement