Somali'ye Yardım Gemisi - Son Dakika
Güncel

Somali'ye Yardım Gemisi

Somali\'ye Yardım Gemisi

* AFAD ve Türk Kızılay işbirliğiyle, Somali'ye yardım gemisi gönderildi.

08.05.2016 16:35

* AFAD ve Türk Kızılay işbirliğiyle, Somali'ye yardım gemisi gönderildi. Bugün yola çıkacak olan geminin 15 gün sonra Somali'ye ulaşması bekleniyor.

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN/ İstanbul DHA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) ve Türk Kızılay işbirliği ile Somali'ye gönderilmek üzere hazırlanan yardım gemisinin uğurlama töreni yapıldı. Haydarpaşa Limanı'nda gerçekleşen törene AFAD Başkanı Fuat Oktay, Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay ve AFAD personelleri katıldı.

AFAD BAŞKANI: ANNELERİMİZ ADINA

Törende konuşan AFAD Başkanı Fuat Oktay, geminin özellikle anneler gününde gönderildiğini belirterek, "Anneler gününden dolayı gerçekten Somali'li annelerin de yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bu gönderdiğimiz yardımlar da yine devletimizin ve milletimizin yardımları, 5 yıldır devam eden ve bu en son halkasını oluşturuyor. 11 bin ton şeker ve undan oluşan yardım malzemesi ama yine hijyenik malzemeler, ekip ekipmandan oluşan ve yine orada inşaat malzemelerinin ihtiyaç olan kısımların da olduğu bir gemiyi uğurluyoruz. Eğer annelerimiz müsaade ederse; Türkiye'deki annelerimiz adına Somali'deki annelerin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz" dedi.

GEMİ SOMALİ'YE 15 GÜNDE ULAŞACAK

Başkan Oktay, geminin bugün yola çıkacağının altını çizerek, "15 günlük sefer süresi var. Karşı tarafta da büyükelçiliğimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız karşılıyor olacak ve orada bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklar" diye konuştu.

KIZILAY BAŞKANI KINIK: 23 MİLYONLUK BÜYÜK BİR OPERASYON

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ise "Özellikle küresel iklim afetleri dünyayı vurmaya devam ediyor. ve her 5-6 senede bir o bölge yeni bir afetle karşı karşıya. Maalesef yine 2.5- 3 sezondur yağmur almayan bir Doğu Afrika ve şu an Etiyopya'nın, Cibuti'nin özellikle Somali'nin Doğu ve Kuzey bölgelerinin etkilendiği büyük bir insanlık krizi ile karşı karşıyayız. Bu gemi o krize yönelik bir insani yardım anlamını taşıyor. İçerisinde yaklaşık 11 bin tonluk şeker ve un var. Bu kıymetiyle beraber yaklaşık 23 milyon liralık büyük bir operasyon" ifadelerini kullandı.

2 GEMİ DAHA GÖNDERİLECEK

Kınık, yardımı özellikle anneler gününde gönderdiklerinin altını çizerek, "Arkada 2 tane daha bunun gibi yardım gemisi var. İnşallah onları da planlı bir şekilde Somali'ye ulaştırmaya çalışacağız" diye konuştu.

Açıklamaların ardından AFAD ve Kızılay başkanları personel ile selamlaştı ve gemideki insanları selamladı. Bugün Haydarpaşa Limanı'ndan çıkacak olan geminin 15 gün sonra Mogadişu Limanı'na ulaşması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Somali'ye Yardım Gemisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement