Son Dakika! Savunma Sanayii ihalelerini sızdıran 6 kişi gözaltına alındı - Son Dakika
Güncel

Son Dakika! Savunma Sanayii ihalelerini sızdıran 6 kişi gözaltına alındı

Son dakika! Ankara'da MİT ve Emniyet'in düzenlediği ortak operasyonda, Savunma Sanayii Başkanlığı projelerini yabancı şirketlere aktardıkları tespit edilen biri eski kurum çalışanı 6 kişi gözaltına alındı.

12.01.2021 10:11  Güncelleme: 11:18

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'nın (MİT) 1 yıldır Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile koordine yürüttüğü çalışmalarda SSB çalışanları ile çıkar ilişkisinde bulundukları şirket temsilcileri tespit edildi.

PROJELERİ AKTARARAK RÜŞVET ALDIKLARI BELİRLENDİ

SSB görevlilerinin yürütülen ihale, proje, tedarik ve maliyetleriyle ilgili bilgileri savunma sektöründe faaliyet gösteren ve yabancı firma temsilciliği yapan şirket yetkililerine aktardıkları, bunun karşılığında rüşvet aldıkları belirlendi. Şirket yetkilerinin ise söz konusu bilgileri, temsilciliğini yaptıkları firmalarla paylaştıkları, ihale ve projelerde avantaj sağladıkları tespit edildi.

OPERASYON DÜZENLENDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün de desteğiyle operasyon düzenlendi.

YÜKLÜ MİKTARDA DÖVİZ ELE GEÇİRİLDİ

SSB çalışanları ile çıkar ilişkisinde bulundukları şirket temsilcilerinin de aralarında olduğu 6 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda döviz ele geçirildi. Evdeki dijital materyallere el konuldu.

Son Dakika! Savunma Sanayii ihalelerini sızdıran 6 kişi gözaltına alındı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son Dakika! Savunma Sanayii ihalelerini sızdıran 6 kişi gözaltına alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • meraci83: Bu devlet binlerce kahraman çıkarıp tarihin parlak sayfalarına armağan etmiş, böyle aşağılık hainler de çıkarıp tarihin karanlık sayfalarına gömmüştür. 37 3 Yanıtla
  • GAKKOŞ 23: miliyetini üç kuruşa satmış kişileri vatan hainidir fetö den yargılayın işin içinden fetö çıkar diğer kurumlarda kesinlikle vardır milli savunma sanayi de değil bütün kurumları sıkı takibe almak lazım haklıyı haksız çıkaran herkesi sorgulamak lazım çek senet tahsilatı yapanlar genellikle ve kesinlikle jandarma bölgesine girmek istemezler salaklar hariç ama polis bölgesinde çirit atıyor çünkü adam kayırma var samimiyet kuvetli nataşalar harika tatiller bedava çünkü jandarma bunlara yüz vermiyor. 33 4 Yanıtla
    hakan: gakkoş sen kripto musun? 0 0
  • andsmero: vatan haini olarak yargılansın 35 1 Yanıtla
  • :): idam şart 22 3 Yanıtla
  • yasin yıldız: Vatan hainleri. Hırsız içerde olunca kapı kilit tutmuyor işte 17 1 Yanıtla
  • yanlız : asın 13 0 Yanıtla
  • hakan: satın satın bir ülkenin çivisi kaldı onu da satın. 2 2 Yanıtla

Advertisement