Sönmez, Din Görevlileri Haftasını Kutladı - Son Dakika
Yerel

Sönmez, Din Görevlileri Haftasını Kutladı

Sönmez, Din Görevlileri Haftasını Kutladı

Diyanet-Sen Kula Temsilcisi Ali Osman Sönmez, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada haftanın tarihi gelişimi hakkında bilgi verdi.

16.10.2015 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet-Sen Kula Temsilcisi Ali Osman Sönmez, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada haftanın tarihi gelişimi hakkında bilgi verdi.

Sönmez yaptığı açıklamada, "1986 yılından beri her yıl ekim ayının ilk haftasını 'Camiler Haftası' olarak kutlayan Başkanlığımız, 2003 yılından itibaren bu haftayı 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' olarak kutlamaktadır. Maksat, hafta içerisinde camilerin ve din görevlilerinin toplum içindeki yerine dikkat çekmek, dini ve sosyal yaşantımız içerisinde camilerin ve din görevlilerimizin önemini vurgulamaktır. Hafta dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanlığa bağlı bütün Müftülüklerde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinliklerde Camilerin bakım ve onarımına verilen ihtimam ne yazık ki bu hizmetin asli unsuru olan din görevlilerimizin hiçbir sorunu ele alınmamaktadır." dedi.

Din görevlisini camiden ayrı düşünmenin yanlış olduğunu kaydeden Sönmez, din görevlileri arasında 24 saat mesaisi olan tek çalışan olduğuna dikkat çekti. Sönmez, "Diyanet işleri başkanlığının daha etkin hizmet sunması, din görevlilerimizin sorunlarının en aza indirilmesine çalışma koşullarının iyileştirilmesine bağlıdır. Peygamberlik makamı olan imam ve hatiplik, mihraba minbere ve kürsüye çıkan, halkımızı dini yönden aydınlatması istenen din görevlilerinden cami ve müştemilatının temizliğinin istenmesinin din hizmetinin onuru ile asla bağdaşmamaktadır. Kamu görevlileri arasında imam ve müezzinlerimizin dışında çalıştığı yerin odasını masasını bahçesini hatta tuvaletini temizleyen başka bir devlet memuruna rastlayamazsınız. Bu sorumluluk din görevlilerimizden tamamen alınıp mahalli idarelere verilmelidir. Belediyeler vasıtasıyla camilerimiz ve müştemilatı düzenli olarak temizletilmelidir." şeklinde konuştu.

İzine ayrılacak olan görevlilerin yerine adam bulunması sıkıntısının ortadan kaldırılamadığına değinen Sönmez, "Diyanet işleri başkanlığımız izinle ilgili düzenlemeye acilen yapmalı görevlileri rahatlatmalıdır. Görevlisinin izin ve mesai problemini çözemeyen bir kurum asla başarılı olamaz." dedi.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada ülkemiz ve komşu ülkeler ile İslam dünyasının gözyaşlarıyla dolu bir süreçten geçtiğini anlatan Sönmez şunları söyledi: "Ülkemizde insanlık düşmanı hain terör örgütü acımasızca masum insanlarımıza polis ve askerlerimize kamuya ait araç gereçler binalara kalleşçe haince saldırılar düzenlemektedir. Böylesine bir zamanda biz din görevlilerimiz ülke insanımızın arasına sokulmak istenen fitneye her türlü ayrımcılığa karşı birleştirici kaynaştırıcı çimento vazifesi görmektir. Din görevlilerimiz halkımızın mayasıdır.Tarihe baktığımız zaman tüm zaferlerin arkasında manevi mimarların var olduğunun görürüz.Onun için Diyanet teşkilatımızda Camilerimizde,Din görevlilerimizde ülkemizin dünya mazlumlarının olmazsa olmazımızdır. Son Umududur. Bu vesileyle Camiler ve Din Görevlileri Haftamızın İslam aleminin birliğine insanlığın barış ve kardeşliğine hayırlara vesile olmasını diler Diyanet teşkilatımızın her kademesinde görev yapıp Rahmeti Rahmana giden tüm teşkilat mensuplarımıza Allah,dan rahmet görevde olan kardeşlerimize de başarılar dilerim. hepinizi saygıyla selamlarım."

Sönmez konuşmasını şöyle tamamladı: "Son günlerde yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden asker, polis,güvenlik görevlileri ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sönmez, Din Görevlileri Haftasını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement