Sosyal Etki Kategorisinde Büyük Ödül Metro Toptancı Market'in Oldu - Son Dakika
Güncel

Sosyal Etki Kategorisinde Büyük Ödül Metro Toptancı Market'in Oldu

Murat Sungur Bursa ve The Guardian Sürdürülebilir İş Konseyi Başkanı ve Baş Editörü Jo Confino'nun elinden aldı.

24.09.2014 09:23

Dünyada 50'ci, Türkiye'de 24'üncü yılını kutlayan Metro Toptancı Market, yerelliğe verdiği değer ve bu ülkeden kazandığını yine bu ülkeye yatırma içgüdüsüyle, ticareti güçlendirmek ve ülkemizin değerlerini hak ettiği yere ulaştırmak konusunda önemli adımlar atmaktadır. Metro, gerçekleştirdiği çalışmalarla, bu yıl ilk kez sürdürülebilir iş modelleriyle önemli başarılara ulaşmış kurumların ve sosyal, ekonomik ve çevre konularındaki tehditlere karşı adım atan liderlerin ödüllendirildiği Yeşil İş 2014 Sürdürülebilir İş Buluşması'nda Sosyal Etki kategorisinde ödüle layık görüldü.

Metro, coğrafi işaretli ürünler için yeni bir pazar oluştururken, üreticiyi eğitmekte ve markalaşma adına destek vererek küçük üreticinin rekabet gücünü artırmaktadır. Tescil sayesinde katma değer kazanan ürünlerle hem üreticiyi, hem orijinal ürün garantisiyle tüketiciyi korumakta, diğer yandan da sürdürülebilir kırsal kalkınmaya destek vermektedir.

Metro, gelecek nesiller için sorumluluk üstleniyor

Metro, Finike Portakalından Taşköprü Sarımsağına, Giresun Fındığından Aydın İncirine, Zile Pekmezinden Ortaca Limonu ve Ege Sultani Üzümüne kadar Türkiye'nin yerli tohumlarını ve değişik bölgelerinde özgün doğa koşulları ve uzman işgücüyle yetiştirilen coğrafi işaretli ürünleri raflarına taşımaktadır. Bugün Metro raflarında, 47 adet coğrafi işaret tescile sahip ürün yer almaktadır

Ödül töreni sırasında söz alan Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan: "Metro Toptancı Market olarak, yerelliğe verdiğimiz değer ve bu ülkeden kazandığımızı yine bu ülkeye yatırma içgüdüsüyle ticareti güçlendirmek, ülkemizin değerlerini hak ettiği yere ulaştırmak konusunda önemli adımlar atıyoruz. Bu çerçevede, Türkiye'nin eşsiz lezzetlerini kayıt altına alarak gelecek nesillere bırakacağımız kültür mirasımızı oluşturmak adına Coğrafi İşaretli Ürünler projemizi hayata geçirdik. Coğrafi işaretler belli bir yöre, bölge ya da ülkeyle özdeşleşmiş ürünleri temsil etmektedir.

Metro olarak Finike portakalından Taşköprü sarımsağına, Aydın incirinden Zile pekmezine ve Giresun tombul fındığa kadar birçok coğrafi işaretli ürüne sahip çıkıyor, müşterilerimize sunuyoruz. Coğrafi işaretli ürünler için yeni bir pazar oluştururken, yerel üreticiyi eğitmekte ve üreticinin rekabet gücünü artırmaktayız. Yerel ürünlerimizin markalaşmasına destek vererek, bu ürünlere tescil kazandırmaktayız. Katma değer kazanan bu ürünlerle hem üreticiyi hem orijinal ürün garantisiyle tüketiciyi korumakta, ayrıca sürdürülebilir kırsal kalkınmaya destek vermekteyiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sosyal Etki Kategorisinde Büyük Ödül Metro Toptancı Market'in Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement