Sözde "Ermeni Soykırımı" İddiaları - Son Dakika
Yerel

Sözde "Ermeni Soykırımı" İddiaları

Sözde "Ermeni Soykırımı" İddiaları

Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi: "Bir bütün olarak sayın başbakanın açıklamasını pozitif bir adım olarak gördüğümü ifade etmek isterim" Gomidas Enstitüsü Başkanı Sarafian: "Türkiye'de ilerleyen bir hareket bulunmakta.

24.04.2014 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajıyla ilgili, "Bir bütün olarak sayın başbakanın açıklamasını pozitif bir adım olarak gördüğümü ifade etmek isterim" dedi.

Diyarbakır Barosu, İnsan Hakları Derneği (İHD), merkezi İngiltere'de olan Gomidas Enstitisü ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Sur ilçesi Anzele Parkı'ndaki Ortak Vicdan Anıtı önünde 1915 olaylarına ilişkin açıklama yaptı.

Baro Başkanı Tahir Elçi, yaptığı konuşmada, insan hakları savunucuları ve Kürt sivil toplum örgütleri olarak Ermenilerin yaşadıklarının ortaya çıkarılmasını talep ettiklerini söyledi.

"Talebimiz Ermeni halkının yaşadığı hakikatin ortaya çıkarılması, soykırımın tanınması ve bu soykırıma uğrayan mağdur Ermeniler için adaletin gerçekleşmesidir" diyen Elçi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yayımladığı mesaj ile bu sorunun bundan böyle daha rahat tartışma fırsatını araladığını kaydetti.

Elçi, "Bir bütün olarak sayın başbakanın açıklamasını pozitif bir adım olarak gördüğümü ifade etmek isterim. Bu açıklamayla olumlu bir atmosfer oluşmuştur" şeklinde konuştu.

"Türkiye çok değişti"

Gomidas Enstitüsü Başkanı Ara Sarafian da hükümetin kendisinden önce yapılan yanlışları kabul etmekte zorlandığını savunarak, bu durumu hem Kürt hem de Ermeni sorununda görebildiklerini iddia etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yayımladığı mesaja değinen Sarafian, şöyle devam etti:

"Başbakan 1915'te Ermenilere korkunç şeylerin olduğunu doğruladı. Ancak kendisi tüm gerçekliği açıklama noktasına gelemedi. Ama Türkiye çok değişti. Türkiye'de ilerleyen bir hareket bulunmakta. Hakikat ve herkes için adalet vizyonu ile siyasi manzarayı değiştirecek olanaklar var."

İHD Diyarbakır Şubesi Başkanı Raci Bilici ise "Soykırım sonucu anayurtlarından kopartılıp dünyanın dört bir yanına dağılmış Ermenilerin uğradıkları hesaba da sayıya da gelmeyecek kadar büyük kayıpların telafisine yönelik talep, istek ve dileklerine yanıt verilmelidir" dedi.

Basın açıklamasına BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye eşbaşkanı Fırat Anlı da katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sözde 'Ermeni Soykırımı' İddiaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement