Sözleşmeli Okul Hizmetlilerine Altepe'den Müjde - Son Dakika
Güncel

Sözleşmeli Okul Hizmetlilerine Altepe'den Müjde

Sözleşmeli Okul Hizmetlilerine Altepe\'den Müjde

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özel idarelerin kapanmasıyla sözleşmeleri 31 Aralık 2014’te sona eren 460 okul hizmetlisinin sıkıntısını sona erdirdi.

22.01.2015 17:21

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özel idarelerin kapanmasıyla sözleşmeleri 31 Aralık 2014'te sona eren 460 okul hizmetlisinin sıkıntısını sona erdirdi.

Türkiye Kamu-Sen Bursa Şubesi ve sözleşmesi biten yaklaşık 50 personel, Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde toplanarak, meclis toplantısının yapılacağı İl Özel İdaresi binasına yürüdü. Burada yapılacak meclis toplantısına girmek isteyen gruba polis izin vermedi. Polis ile grup arasında zaman zaman tartışmalar yaşanırken, vatandaşlar kimliklerini göstererek toplantıya girmek istediklerini söyledi. Grup adına açıklama yapan Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, "Asgari ücretle yılda ortalama 9 ay çalışıyoruz. İnsani ve ahlaki hiçbir değer gözetilmeden kış ortasında işsiz bırakılmamız kabul edilemez" dedi.

ALTEPE MÜJDEYİ VERDİ

Grup ile polis arasında gerginlik sürerken, toplantıya katılmak için gelen Altepe, hizmetlilere müjde verdi. Altepe, boşta kalan 200 civarındaki kişiye Büyükşehir Belediyesi olarak iş imkanları sağlayacaklarını söyledi. Altepe, "Bu yıl için biz durumu kabul ettik. Ondan sonraki yıllar ilçe belediyeler bu işe bakacak" dedi.

Bunun üzerine bir açıklama yapan Türkoğlu, "İşçilerin 4 aylık maaşını büyükşehir üstlendi. Ondan sonrasını da ilçe belediyeleri üstlenecek. 460 arkadaş en kısa zamanda işlerine başlayacak" diye konuştu.

Grup, açıklamalarının ardından olaysız şekilde dağıldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sözleşmeli Okul Hizmetlilerine Altepe'den Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement