Spd Genel Başkanı Gabriel'den Cemevi Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Spd Genel Başkanı Gabriel'den Cemevi Ziyareti

Spd Genel Başkanı Gabriel\'den Cemevi Ziyareti

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel ve beraberindeki heyet, bugün Çankaya'daki Hacı Bektaşıveli Anadolu Kültür Vakfı'nın Cemevi'ni ziyaret etti.

01.03.2013 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel ve beraberindeki heyet, bugün Çankaya'daki Hacı Bektaşıveli Anadolu Kültür Vakfı'nın Cemevi'ni ziyaret etti. Gabriel, geçtiğimiz eylül ayında hizmete giren Cemevi'ni ziyaretinde Alevilerin taleplerini dinledi ve Alevilerin sorunlarını bundan böyle daha duyarlı bir şekilde takip edeceklerini bildirdi.

Vakıf Başkanı Ercan Geçmez ve Genel Sekreter Sadık Özsoy ve CHP Yurtdışı Örgütlenmesi Koordinatörü Ali Kılıç tarafından karşılanan heyete, Alevilerin talepleri ve sorunları hakkında bilgi verildi. Heyet, Cemevi'nde yaklaşık 1 saat kalan Gabriel'e Türkiye'de Alevilerin yaşadığı hak ihlalleri ile Cemevlerinin ibadethane olarak tanınması taleplerini anlattı. Gerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gerekse hükümet yetkililerinin Avrupa ziyaretlerinde anlattığı demokratikleşme ve özgürleşme ortamının Aleviler açısından geçerli olmadığı yönündeki görüşlerde Gabriel'e iletildi.

Dernekte yaklaşık bir saat kalan Gabriel, Alevilerin sorunlarını bundan böyle daha duyarlı bir şekilde takip edeceklerini bildirdi. Gabriel'in Alevilerin ilettiği sorunlar karşısında şaşkınlığını gizleyemediği belirtilirken, AB'nin azınlıkların ve dini grupların haklarıyla ilgili platformlarında bu konuyu gündeme getirerek takipçisi olacağını ifade ettiği öğrenildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Spd Genel Başkanı Gabriel'den Cemevi Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement