Spor ve Sanat Dünyası, Toçev İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika
Spor

Spor ve Sanat Dünyası, Toçev İçin Bir Araya Geldi

Spor ve sanat dünyasının önemli isimleri, çocukların eğitim ve sosyal hayatının gelişimi için bir araya geliyor.

04.01.2016 16:54

Spor ve sanat dünyasının önemli isimleri, çocukların eğitim ve sosyal hayatının gelişimi için bir araya geliyor.

21 yılda 5 milyondan fazla çocuğun hayatına dokunan Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV), daha fazla çocuğa destek sağlayabilmek için bir ilke daha imza atıyor. 9 Şubat tarihinde gerçekleşecek olan, "Yıldızların Şarkıları Çocukların Yarınları" konseri öncesinde projede yer alan isimler basın mensuplarıyla bir araya geldi. TOÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Betül Mermertaş'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısına; projenin müzik direktörü Metin Özülkü, konserin sunuculuğunu üstlenen Selçuk Yöntem, TOÇEV Yönetim Kurulu Üyesi oyuncu Hakan Bilgin, projenin öncülüğünü üstlenen futbolcular Mehmet Topal ve Serkan Balcı'nın yanı sıra; Burak Yılmaz, Bülent Serttaş, Feridun Düzağaç, Funda Arar, Kubat, Murat Dalkılıç, Mustafa Ceceli, Nükhet Duru, Olcan Adın, Selami Şahin, Semih Kaya, Semih Saygıner, Ümit Besen, Volkan Demirel, Zara ve Ziynet Sali gibi çok sayıda isim katıldı.

MERMERTAŞ: "ELDE EDİLECEK BİLET GELİRİNİN TAMAMINI ÖĞRENİM MERKEZİMİZE AKTARABİLECEĞİZ"

Basın toplantısında konuşan TOÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Betül Mermertaş, " Türkiye'de eğitimle ilgili önemli projelere imza atığımız 20 yılı geride bıraktık. 21. yılımızda devam eden çalışmalarımıza ek olarak, TOÇEV Öğrenim Merkezi'ni hayata geçirerek okuma istekli çocuklara verdiğimiz desteği daha da güçlendirmek arzusundayız. Bu hayalimizi hayata geçirmek için çalışırken; Sevgili Berfin Balcı ve Selda Topal ile kesişti yollarımız ve onların enerjisi ile güçlenerek devam ettik yola. Mehmet Topal ve Serkan Balcı öncülük etti hayalimize. Usta müzik adamı Metin Özülkü'nün de yanımızda olması bize en büyük destek oldu. Birbirinden değerli sanatçıların, sporcuların ve Sevgili Selçuk Yöntem'in ikiletmeden kabul etmesi ilerlediğimiz zorlu yolda gücümüze güç kattı. Berfin Balcı ve Selda Topal, konserle ilgili her detayla birebir ilgilendiler, tüm sporcu ve sanatçı organizasyonunu üstlendiler, en önemlisi de konserin hayata geçirilebilmesi için gereken tüm masraflar için sponsor ve bağışçılar buldular. Böylece, bu özel geceden elde edilecek bilet gelirinin tamamını öğrenim merkezimize aktarabileceğiz. Kuracağımız öğrenim merkezindeki atölye odalarından, kütüphanesine, tiyatro salonundan müzik odasına kadar birçok özel alanda çocukların gelişimine ve eğitimine destek olacağız. Konserimiz için inanılmaz heyecan duyuyoruz. Bu kadar değerli insanların TOÇEV için bir arada olması bizleri çok mutlu ediyor. Gecemize destek veren gönüllülerimize, sponsorlarımıza ve bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Sizleri de, bir yandan unutulmaz bir gece geçirirken bir yandan da TOÇEV Öğrenim Merkezi'ne destek olmanız için konserimize bekliyoruz" dedi.

TOPAL: "9 ŞUBAT'TA BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN"

Projenin öncülerinden Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Mehmet Topal ise yaptığı açıklamada, "Buradaki en önemli nokta bu projenin bağışları ve bilet satışlarıyla yüzlerce çocuğun gelişimine katkıda bulunacak olması. Bu nedenle projeye emek veren başta eşim Selda'ya, arkadaşlarıma, hocalarıma ve büyük bağışlarıyla çocukların hayatlarına dokunan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Hem kutsal bir amaca hizmet etmek hem de unutulmaz bir konser dinlemek için 9 Şubat'ta bizi yalnız bırakmayın. Herkes biletlerini alsın. Her şey onlar için. Destek veren herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Topal, FUnda Arar ile düet yapacak olması ile ilgiliyse, "Sesim çok iyi değil ama elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Böyle büyük üstatların yanında, onlar bizim açıklarımızı kapatacaktır. Bizim için zor olacak ama keyifli bir gece olacak.

BALCI: "NE KADAR EMEK VERİLDİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM"

Toplantıda söz alan projenin öncülerinden Mersin İdmanyudu'nun başarılı oyuncusu Serkan Balcı ise, çocukluğunun önemli bir kısmının Çocuk Esirgeme Kurumu'nda geçtiğini dile getirerek, "Bir çocuğun hayatına dokunmanın ne demek olduğunu yaşayarak öğrenmiş biri olarak; bir çok insandan daha hassas olduğumu söyleyebilirim. Çocukluk dönemimde kurduğum hayallerin gerçekleşme sürecinde, 'tıpkı şimdi bizim yaptığımız gibi' çok değerli insanların güçlerini hissettim. Bir çocuğun hayatına değer katmak aslında bir toplumun gelişmesine değer katmak anlamına geliyor. Dolayısı ile sadece kendi çocuklarımıza karşı değil, toplumsal sorumluluğumuzun gerektirdiği gibi tüm çocukların eşit olanaklardan faydalanabilmesi için bir araya geldik. Bende ne kadar emek verildiğini çok iyi biliyorum. Sevgili eşim Berfin bu projenin gelişimi için her hafta Mersin - İstanbul arası aylarca yol yaptı. Umut ediyorum ki bu kadar emek karşılıksız kalmayacak, hedeflediğimizin çok üstünde bilet satarak bağış toplayacağız" diye konuştu.

ADIN: "ONLAR BİZİM GELECEĞİMİZ"

Galatasaraylı Olcan Adın ise yaptığı açıklamada, "Bu daha başlangıç. Herkese çok teşekkür ediyoruz. 9 Şubat akşamı çok güzel bir organizasyon olacak. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Onlar bizim geleceğiz. geleceğimize sahip çıkmamız gerek" dedi.

GECEDEN ELDE EDİLECEK GELİRLE TOÇEV ÖĞRENİM MERKEZİ YAPILACAK

Konserden elde edilecek gelir, TOÇEV'in çalışmalarını sürdürdüğü 'Öğrenim Merkezi'nin yapımına katkı sağlayacak. Merkezde; çocuklar için gerçekleştirilen tüm çalışmalar tek çatı altında toplanacak. Bu sayede merkezde yer alacak tiyatro sahnesinde hem TOÇEV Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu hem de konuk çocuk tiyatroları oyunlarını tüm çocuklara sahneleyebilecek. Etüt odalarında çocuklar atölye çalışmaları yaparken, bir yandan da gönüllülerin desteği ile ders çalışma programları uygulanabilecek. Çocukların gelişimine yönelik her türlü detayın düşünüldüğü merkezde; çocuklar kurulan kütüphane ile Türk ve dünya edebiyatının en güzel eserlerine ulaşabilecekler. Çocuklara ve ailelerine uzman psikologlarla terapi imkanı sağlanacak. Müzik atölyesinde ise genel müzik eğitiminin yanı sıra ilgi duydukları enstrümanlar ile çalışabilecekler.

Önemli projede yer alan spor ve sanat dünyasından ünlü isimler şu şekilde:

"Metin Özülkü, Mehmet Topal, Serkan Balcı, Selçuk Yöntem, Ayşegül Aldinç, Bülent Serttaş, Candan Erçetin, Fatih Erkoç, Feridun Düzağaç, Funda Arar, İpek Açar, Kubat, Murat Dalkılıç, Mustafa Ceceli, Nilüfer, Nükhet Duru, Selami Şahin, Ümit Besen, Volkan Konak, Zara ve Ziynet Sali, Abdullah Avcı, Burak Yılmaz, Cüneyt Çakır, Çağla Büyükakçay, Eda Erdem Dündar, Emre Belözoğlu, Gökhan Saki, Gökhan Töre, Işıl Alben, Kenan Sofuoğlu, Kerem Tunçeri, Neslihan Demir, Nuri Şahin, Olcan Adın, Semih Saygıner, Semih Kaya ve Volkan Demirel." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Spor ve Sanat Dünyası, Toçev İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement