Spor Yatırımları Yerinde İncelendi - Son Dakika
Güncel

Spor Yatırımları Yerinde İncelendi

Spor Yatırımları Yerinde İncelendi

Ak Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ve ilçe protokolü, kentte yapımı devam eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait tesis ve alanları gezerek, yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

19.09.2014 08:41  Güncelleme: 08:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri ile Seydişehir'deki spor salonlarının eksiklikleri ve yeni yapılacak olan Gençlik Merkezi Projesi çalışmalarını yerinde incelendi.

Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Türker, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Arıkan ve Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay'ın da katıldığı programda konuşan Milletvekili Harun Tüfekçi, Seydişehir Meslek Yüksekokulu yanına yapılan kapalı spor salonunun maliyetinin 1 milyon 100 bin TL olduğunu belirterek, Seydişehir'in spor alanında önemli bir ihtiyacını giderdiğini söyledi.

Harun Tüfekçi, "İlçemize yeni modern bir spor salonu yapıldı. Sahanın zemini poliüretan denilen kauçuk zemin ile kaplandı. Basketbol ve voleybol oynamak için çok ideal bir salon. 250 seyirci kapasitesine sahip olan salon, halkımızın kullanımına da açık olacak. Biz istiyoruz ki vatandaşımız spora biraz daha eğilsin; sporun hem ekonomik anlamda ülkeye katkısı var, hem de sağlık anlamında vatandaşımız için çok büyük bir katma değeri var. Bu alanda önemli bir hizmetin adımını atmış olduk. Bu eserin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."dedi.

60 Evler Stadını da gezerek eksiklikler konusunda değerlendirmelerde bulunan heyet, soyunma salonu sorunu olduğunu ve bunun da önümüzdeki günlerde giderileceğinin müjdesini verdi.

Tüfekçi, 60 Evler Stadı'ndaki yapay çim sahanın 500 bin liraya mal olduğunu ve burasının da Seydişehir'e önemli bir kazanım olduğunu kaydetti. Daha sonra Atatürk Kapalı Spor Salonu'na geçen heyet buraya da ikinci bir büyük yapay çim sahanın kazandırıldığını ve 428 bin liraya mal edildiği belirtildi.

SPOR ALANINDA DA BİRLİK BERABERLİĞİ SAĞLAYACAĞIZ

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, kampüs alanı içerisine yapılan spor salonunun sadece üniversite öğrencilerine değil, tüm okul öğrencilerine ve vatandaşların rahatlıkla kullanabileceğini ifade etti.

Seydişehir'de faaliyet gösteren spor kulüpleri ile de ortak bir çalışma yapıldığını dile getiren Başkan Tutal, 'Seydişehir Gücü Belediye Spor Kulübü'nün alt yapı çalışmalarına, Seydişehir çocuklarının tamamının katılabileceğini belirterek, yetişmiş sporcuların ise Seydişehir Belediye Spor Kulübü ile destekleneceğini belirtti.
Başkan Tutal, sportif imkânların arttırılacağını ve Seydişehir'de faaliyet gösteren futbol ve diğer branşlara da desteklerinin sürdürüleceğini dile getirdi.

Heyet daha sonra, Gençlik Merkezi'nin yapılacağı sahayı yerinde inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.
Seydişehir'de spor alanında çalışan salonlar ve mevcut değerlendirmeler sonunda Atatürk Kapalı Spor Salonu yanına yapılan yapay çim sahada dostluk maçı yapıldı. Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve protokol üyelerinin de katıldığı futbol maçında birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Spor Yatırımları Yerinde İncelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement