Stajyer Avukatlar Mesleğe Adım Attı - Son Dakika
Yerel

Stajyer Avukatlar Mesleğe Adım Attı

Stajyer Avukatlar Mesleğe Adım Attı

Balıkesir’de 19 stajyer avukat, düzenlenen törenle yemin ederek mesleğe ilk adımını attı.

05.11.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de 19 stajyer avukat, düzenlenen törenle yemin ederek mesleğe ilk adımını attı.

Balıkesir Barosu'na kayıtlı stajyer avukatlar için Adliye'de yemin töreni düzenlendi. Yemin töreni ile 19 stajyer avukat ruhsat alarak, Avukatlık cübbesini giydi. Törene Balıkesir Barosu Başkanı Yaşar Meyvacı, Yönetim Kurulu üyeleri ve yeni avukatların aileleri katıldı. Törende konuşan Baro Başkanı Meyvacı, aralarına yeni katılan Avukatların Baroya güç kattığını vurguladı. Dünyanın en zor ve en onurlu mesleğinin avukatlık olduğunu belirten Meyvacı "Aramıza katılan arkadaşlarımız ile birlikte Baro'muzdaki avukat sayısı 900'ü aştı. Türkiye'nin en eski barolarından olan Balıkesir Barosu artık sayı olarak önemli bir konuma sahip durumda. Aramıza katılan arkadaşlarımıza Balıkesir Barosu olarak hep destek olacağız. Tehlikede olduklarını hissettikleri anda bizi aramaktan çekinmesinler. Biz elimizden gelen bütün gayreti gösterip tüm imkanlarımızı seferber etmeye çalışacağız. Balıkesir Barosu Türkiye'nin en eski barolarından birisi. Kuruluş yılı 1920. İlk baro başkanımız İbrahim Ethem Akıncı. Kendisi Kuva-yı Milliye Hareketinin komutanlarından birisi. Gündüz baroda avukatlık yaparken geceleri de vatanın kurtuluşu için düşman askerleri ile mücadele ediyordu" dedi.

Yeni avukatlara seslenen Balıkesir Barosu Başkanı Yaşar Meyvacı, "Artık Balıkesir Barosu mensubu bir avukatsınız. Sıkıştığınızda, dara düştüğünüzde bir telefon kadar yakınız. Biz gelemezsek, sizin yanınıza biri gelecek ve katkıda bulunacaktır. Hukuk savaşçısı olarak görevlerinizi yaparken hiç bir asla ve katha hiç bir şeyden korkmayın. Bu toplum sizden çok şey bekleyecek. Onunda hakkını verin arkadaşlar. Bu ülkeye borçlusunuz, hepimiz borçluyuz. Balıkesir barosu sizin katkılarınızı bekliyor. Baronun komisyonlarından yer alın" dedi.

Baroya yeni katılan 19 stajyer avukat Baro Başkanı Yaşar Meyveci tarafından tek tek yemin ettirilerek, cübbelerini giydi. Her stajyer avukata yanında staj yaptığı Avukatlar tarafından belgeleri teslim edildi. Baroya yeni katılan Avukatların isimleri ise şöyle; "Oğuzhan Tıkız, Furkan Güler, Gizem Elbasan, Emine Aktan Özçelik, Canberk Fiskeci, Bahadır Alp Aslan, Belma Topal, Recep Özcan, Gülseren Aydoğdu, Esat Önder, Merve Ertaş, Gülseli Avcılar, Alper Uğur, Hacer Acar, Tülin Karatosun, Rukiye Çakıcı, Melike Yumak ve Esra Türkoğlu" - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Stajyer Avukatlar Mesleğe Adım Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement