Stk Kapasite Geliştirme Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Stk Kapasite Geliştirme Eğitimi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli Hizmetleri Birimi "Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Projesi" kapsamında düzenlenen "STK Kapasite Geliştirme Eğitimi"nin 12'incisi Gaziantep'te yapıldı.

02.03.2015 16:24

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli Hizmetleri Birimi "Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Projesi" kapsamında düzenlenen "STK Kapasite Geliştirme Eğitimi"nin 12'incisi Gaziantep'te yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Gaziantep İl Müdürlüğü Zeugma Konferans salonunda, İl Müdürü İsmet Zor'un açılış konuşmasıyla başlayan eğitim, Bakanlık Müşaviri Sermet Başaran'ın sunumuyla devam etti.

Proje kapsamında engellilik konusundaki sorunlara daha nitelikli çözüm önerileri geliştirilmesi anlatılırken, STK'lara faaliyetlerinde etkili olabilmeleri için iletişim yöntemleri eğitimleri verildi.

STK Kapasite Geliştirme Eğitimi programı; Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi, sivil katılım ve önemi, katılımı desteklemede karşılaşılan fırsatlar ve zorluklar, savunuculuk ve lobi faaliyetleri, iletişim yöntemleri, Avrupa Birliği fonları ve yararlanma koşulları başlıklarını içeriyor.

Toplantıya, Türkiye Sakatlar Konfedasyonu Başkanı ve Büyükşehir Belediye Engelliler Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ARGE ve Proje Dairesi Başkanı Sayın Tayyar Kurt, Kilis, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlükleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve  yerel yönetimler, üniversiteler ve ilgili kamu kuruluşlarından yetkililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Stk Kapasite Geliştirme Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement