Suat Kılıç'tan "Deafolimpik 2017" Açıklaması - Son Dakika
Spor

Suat Kılıç'tan "Deafolimpik 2017" Açıklaması

AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, dünyanın en büyük ikinci spor organizasyonu olan Deafolimpik 2017’nin polemik konusu yapılmasının Samsun’un ve Türkiye’nin yararına olmadığını söyledi.

08.12.2014 15:06

AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, dünyanın en büyük ikinci spor organizasyonu olan Deafolimpik 2017'nin polemik konusu yapılmasının Samsun'un ve Türkiye'nin yararına olmadığını söyledi.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç yaptığı yazılı açıklamada, "2017 Deafolimpik 'İşitme Engelliler Olimpiyatı' 100'ü aşkın ülkeden 10 bine yakın spor insanının katılımıyla Samsun'da yapılacaktır. Organizasyon, 2013 yılı Ekim ayında Samsun'a kazandırılmıştır. Dünyanın en büyük ikinci spor organizasyonu olan Deafolimpik 2017'nin polemik konusu yapılması Samsun'un ve Türkiye'nin yararına değildir. 2017 Deafolimpik için Samsun'un spor alt yapısı hazır durumdadır. İnşaatı devam edenler dışında yeni tesis ihtiyacı yok denecek kadar azdır. 2011-2013 Yılları arasında yapılan; 8 bin 500 kişilik Yaşar Doğu Spor Salonu, 2 bin 200 kişilik Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu, Canik Cimnastik Salonu, Bafra Spor Salonu, Çarşamba Stadı ile ilçelerde inşa edilen çok sayıda antrenman salonu ve sahası ile önceki yıllardan kalan tesisler hazır durumdadır. Buna ilaveten Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne kazandırdığımız 5 bin 500 yatak kapasiteli öğrenci yurtları Oyunlar Köyü olarak hizmet vermeye hazır durumdadır. Yeni bir Oyunlar Köyü inşasına gerek bulunmamaktadır. Ayrıca 33 bin 919 kişilik Samsun Stadı, Bafra Stadı, Samsun Olimpik Yüzme Havuzu ve Yarı Olimpik Antrenman Havuzu, Çarşamba Spor Salonu, Bafra Yüzme Havuzu, Terme Yüzme Havuzu gibi onlarca tesisin inşaat çalışmaları değişik aşamalarda sürmektedir. 2014 Yatırım Programı'nda yer alan Samsun Atletizm Stadı da yapıldığında kentin 2017 Deafolimpik'e özel hiçbir yeni tesis ihtiyacı kalmayacaktır. 'Spor Kenti Samsun' rüyamız gerçekleşmiştir. Bu, bütün Samsunluların değer vermesi, emek sahiplerini de hayırla yad etmesi gereken dev bir hamledir. Temennim, Samsun halkının ve Spor camiasının 2017 olimpik mirasına sahip çıkması ve tesisleri genç sporcularla yaşatmasıdır" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Suat Kılıç'tan 'Deafolimpik 2017' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement