Sudan Devlet Başkanı Beşir'in Mısır Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Sudan Devlet Başkanı Beşir'in Mısır Ziyareti

Sudan Devlet Başkanı Beşir\'in Mısır Ziyareti

Mısır Sulama Bakanı Husam Megazi, Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir'in ülkeye gerçekleştirdiği ziyaretten çok memnun kaldığını söyledi.

19.10.2014 23:03

Mısır Sulama Bakanı Husam Megazi, Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'in ülkeye gerçekleştirdiği ziyaretten çok memnun kaldığını söyledi.

Megazi başkent Kahire'de düzenlediği basın toplantısında, "Beşir'le ikili bir görüşmemiz oldu ve bana 25 yıldan bu yana Mısır'a gerçekleştirdiği ziyaretler arasında ilk defa bu rahatlığı duyduğunu ve bu ziyaretin hem Mısır hem de Sudan için hayırlara vesile olacağını hissettiğini söyledi" dedi.

Megazi, Beşir'in, Kahire'de geçen Perşembe ve Cuma günleri Mısır, Sudan ve Etiyopya sulama bakanları arasında yürütülen müzakerelerle eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği ziyaretine atıfta bulunarak, 4 Aralık'ta Hartum'da yapılacak ilk toplantıda istişare heyetlerinin Hedasi Barajı'yla ilgili sunacağı değerlendirmelerin masaya yatırılacağını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevinden alınmasından sonra ilk defa Mısır'ı ziyaret eden Beşir, dün Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yle yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki Yüksek İşbirliği Komisyonu'nda temsil düzeyini cumhurbaşkanlığı seviyesine çıkarma konusunda anlaşmıştı.

İki ülke arasındaki ilişkilerde, Sudan'ın Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) destek verdiği iddiaları nedeniyle gerginlik yaşanmış, Sudan bunun ardından, Mısır'ın en önemli su kaynaklarından olan Nil Nehri üzerinde Hedasi Barajı'nı inşa etme kararı alan Etiyopya'ya destek vermişti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sudan Devlet Başkanı Beşir'in Mısır Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement