Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'tan, Bitlis Belediyesi ile Kardeş Şehir Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'tan, Bitlis Belediyesi ile Kardeş Şehir Açıklaması

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat\'tan, Bitlis Belediyesi ile Kardeş Şehir Açıklaması

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Bitlis Belediyesi ile kardeş şehir olma konusunda açıklamalarda bulunarak, "Süleymanpaşa Belediye Meclisi, 2014 senesinde oy birliği ile Bitlis Belediyesi ile kardeş şehir olma kararı aldı.

08.09.2015 11:51

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Bitlis Belediyesi ile kardeş şehir olma konusunda açıklamalarda bulunarak, "Süleymanpaşa Belediye Meclisi, 2014 senesinde oy birliği ile Bitlis Belediyesi ile kardeş şehir olma kararı aldı. Olaylar çarpıtılarak dramatik bir tablo oluşturulmaya çalışılıyor" dedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Milliyetçi Hareket Partisi Süleymanpaşa İlçe Teşkilatı tarafından gündeme getirilen Bitlis Belediyesi'nin kardeş belediyeden çıkartılması konusunda açıklama yaptı. Kararın Süleymanpaşa Belediye Meclisi'nde kabul edildiğini söyleyen Başkan Eşkinat, "Belediyenin kuruluşunun 2. veya 3. ayında gruplara şöyle bir öneri götürdük: 'Biz Bölünmez Bütünlükten Yana mıyız?' 3 siyasi parti gurubundan da aldığımız cevaplar, 'Evet.' O zaman biz kaybolan bağları kurmakla ödevli hissetmemiz lazım kendimizi ki, bu mesafe gittikçe artmasın. Ben bu ülkenin bir bölümüne razı falan değilim. Ben Trakya diye ayrı bir devlet kurma peşinde olanlardan da değilim. Bu öneri geldi, oy birliği ile 2014 senesinde Süleymanpaşa Belediye Meclisi Bitlis Belediyesi ile kardeş şehir olma kararı aldı. Eş zamanlı olarak da Bitlis Belediye Meclis üyeleri aynı kararı aldılar. Bu sene Mart ayında, Belediye Meclisinin kararı ile ve oy birliğiyle kardeş belediyeyi ziyarete bir tiyatro grubu ile beraber gittim. İlk defa tiyatro oyunu seyreden belediye meclis üyelerine bir tiyatro sergiledik. Ben sanatın toplumları birleştirebileceğine inanıyorum. Bir görüşme yaptık ve ben fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesinde yayınladım" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin bir yıl önce yapılan ziyareti yeni yapılmış gibi göstermesine üzüldüğünü belirten Başkan Eşkinat, "Şimdi üzülerek görüyorum ki Milliyetçi Hareket Partisi grubu bir basın toplantısı ile üstelik olayı çarpıtarak bir dramatik tablo oluşturmaya çalışıyor. Bu Süleymanpaşa Belediye Meclisi'nin bilgisi dahilinde yapılmış bir ziyarettir. Ziyaret sonrası meclise bilgi de verilmiştir. Şimdi adama sorarlar 'Mart ayından beri nerelerdeydin?' Sanki bu süreçte yeni yapılmış bir ziyaret gibi bunu lanse etmek olayı çarpıtmaktır. Dışarıdan servis edilmiş olan bu görev ancak bu kadar yüze göze bulaştırılabilir. Meclise verilen önergelerden bir tanesi mevcut kardeş şehrin protokolünün ortadan kaldırılması ile ilgiliydi. Toplantının başında 3 grup başkanvekilini de davet ettim. Bunun olası sonuçlarını kendileri ile paylaştım. Orada AK Parti Grup Başkanvekili dahil olmak üzere bunun bir daha değerlendirmeye muhtaç olduğu noktasında anlaşıldı ve oylamaya gidildi. Oylamada AK Parti Grubu ve Milliyetçi Hareket Partisi Grupları menfi oy kullandılar, biz de müspet oy kullandık, yani kardeşliğin devam edilmesinden yana oy kullandık olay bu" ifadelerini kaydetti.

"BİZ BELEDİYE BAŞKANI İLE DEĞİL BU COĞRAFYANIN BİR ŞEHRİ İLE KARDEŞİZ"

Süleymanpaşa Belediye Meclisi kararı doğrultusunda Bitlis Belediye Başkanı ile değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sınırları içerisinde bulunan bir şehir ile kardeş olduklarını belirten Başkan Eşkinat, "Bizim kardeşliğimiz o sözleri söyleyen belediye başkanı ile değil. Biz bir şehirden bahsediyoruz ve bu coğrafyanın bir parçası ile kardeşliği bitirmenin ne anlama geldiğini herkes kendi vicdanında değerlendirsin" diye konuştu.

Bitlis Belediye Başkanı'nın sözlerinin ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı söylenmiş olduğunu belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Belediye başkanı bir münasebetsizlik yapmış olabilir. Belediye başkanının sözlerini de esefle kınıyorum. Belediye başkanının sözleri bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı söylenmiş sözlerdir. Benim meclisteki 3 guruba da önerim şu olmuştur. Bugün itibarı ile bizim ilişkimizi devam ettirmemiz söz konusu olamaz, gitmeyiz, gelmeyiz, birlikte iş yapmayız ama bir şehrin önergede talep edildiği gibi kardeşliğinin bitirilmesi, o şehirde yaşayan insanlarla olan kardeşliğinin de bitirilmesi anlamına gelir ki böyle bir polemik ortamına biz asla Süleymanpaşa Belediyesini çektirmeyiz" dedi.

"ÇIKIŞ YOLU SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE MECLİSİ DEĞİLDİR"

Bitlis Belediyesi ile herhangi bir ortak proje yürütülmediğinin altını çizen Başkan Eşkinat, "Şu aşamada Bitlis Belediyesi ile herhangi ortak bir iş yapmıyoruz. Eğer birileri bu ülkenin yönetiminde koalisyonlarda AK Parti'ye mahkum ettikten sonra bir çıkış arıyorlarsa bu çıkış yeri Süleymanpaşa Belediyesi'nin Meclisi değildir. Onların doğru yerde bu çıkışı aramalarında fayda var" açıklamasında bulundu.

Terör olaylarının olmasına rağmen Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali'nin neden iptal edilmediğinin sorulması üzerine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Mesele şudur, bu yaşamı durdurmaya yönelik bir çabadır terör. Bu çabaya ben asla alet olmam. Birileri alet olabilir. Ben böyle bakıyorum. Yani insanları mümkün olduğu kadar bir arada tutan, dayanışmalarını sağlayan her türlü eylemlikte varım, var olmaya da devam edeceğim" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'tan, Bitlis Belediyesi ile Kardeş Şehir Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement