Sultan Şeyhmus Türbesi'nde Bayram Yoğunluğu - Son Dakika
Güncel

Sultan Şeyhmus Türbesi'nde Bayram Yoğunluğu

Kurban Bayramı dolaysıyla çevredeki illerden gelen vatandaşlar, Mardin'de Sultan Şeyhmus Türbesi'ni ziyaret ediyor.

13.09.2016 19:45

Kurban Bayramı dolaysıyla çevredeki illerden gelen vatandaşlar, Mardin'de Sultan Şeyhmus Türbesi'ni ziyaret ediyor.

Mardin'de bulunan ve Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait Sultan Şeyh Musa (Sultan Şeyhmus) Külliyesi'ni ziyaret eden vatandaşlar, kardeşlik için dua ediyor.

Vatandaşlar, yanlarında getirdikleri kurbanlıkları burada keserek, yemek yaptıktan sonra türbeye gelen vatandaşlara dağıtıyor.

Mardin'den türbe ziyaretine gelen Abdulkerim Aygar, terörün ve akıtılan kanın bir an önce sona ermesi için dua ettiğini söyledi. Aygar, türbeyi ailecek ziyaret ettiklerini, ülke, kardeşlik, birlik ve huzur için dua ettiklerini anlatarak, annelerin ağlamasını istemediğini belirtti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden birçok insanın türbeye gelerek dua ettiğini dile getiren Şehmus Demir de, "Sultan Şeyhmus ziyaret yeridir. Kendisi büyük bir zattır. Buraya Mardin, Diyarbakır, Kızıltepe ve diğer bölge illerinden vatandaşlar gelir. Vatandaşlar kurbanlıklarını buraya getirip keser. Burada dua eder." diye konuştu.

Kestikleri kurbanlığın etinden mevlit yemeği yapan Semra Çelik, "Yemeği buraya gelen vatandaşlara dağıtıyoruz. Vatandaşlar kendi isteklerine göre dua eder. Birliğimiz ve kardeşliğimiz için dua ettik." ifadelerini kullandı.

Sultan Şeyhmus Türbesi\'nde Bayram Yoğunluğu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sultan Şeyhmus Türbesi'nde Bayram Yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement