Sultanahmet'teki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Sultanahmet'teki Terör Saldırısı

Sultanahmet'teki terör saldırısı Kocaeli, Bartın ve Sakarya'daki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.

13.01.2016 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultanahmet'teki terör saldırısı Kocaeli, Bartın ve Sakarya'daki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı. Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı kınayarak insanların yoğun olarak ilgi gösterdiği tarihi bölge olan Sultanahmet'teki terör saldırısının terörün dili, dini, ırkı olmadığını bir kere daha gösterdiğini ifade etti. Türkiye'nin bütünlüğünü, küresel anlamda siyasi ve ekonomik imajını yıpratmak amacıyla gerçekleştirilen saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getiren Çiler, "Bu acıları ve vahşeti yaşatan canileri lanetle ve şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, yakınlarına da sabır diliyoruz. Bilinmelidir ki, ülkemizi Orta Doğu'daki gibi şiddet çukuruna düşürmek isteyenler amaçlarına ulaşamayacak. Milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde bin yıldır bu topraklarda baki olan barış, esenlik, huzur ve kardeşlik duygusunu yaşatmaya devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

-Sakarya

Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan da yaptığı yazılı açıklamada, terör saldırısında 10 kişinin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu belirtti. Bombaların masum insanları katlettiğini vurgulayan Kazan, "Bu gidişat bizi, hepimizi tüketiyor. Söylesek tesiri yok, sussak gönül razı değil. Bir şey yapamıyor olmanın ezikliğini nasıl ifade edelim bilemiyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar diliyoruz" ifadesini kullandı.

-Bartın

Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Sezai Hangişi, yaptığı yazılı açıklamada, Sultanahmet'te yaşanan hain saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi ve terörün ülkenin her köşesinde yaşayan vatandaşları tehdit eder noktaya geldiğini belirtti.

Bu saldırının, ülkede terörün geldiği boyutu bir kez daha gözler önüne serdiğine dikkati çeken Hangişi, şunları kaydetti:

"Dini, dili, milleti olmayan terör bugün yine masum insanları hedef seçmiş, ülkemizde korku ve endişeyi hakim kılma gayretlerine bir yenisini daha eklemiştir. Özellikle 7 Haziran seçimleri sonrasında başlayan ve her geçen gün tırmanarak devam eden terör saldırıları Türkiye'nin her kentinde yaşamlarını sürdüren vatandaşlarımızı tehdit eder boyuta gelmiştir. Yaşanan bu saldırının failleri ve arkasındaki karanlık güçler bir an önce aydınlatılmalı, yetkililer terörle mücadeleye taviz vermeden devam etmeli ve Türk milletinin bir an önce huzura kavuşması için ivedilikle gerekli adımları atmalıdırlar. Bu hain ve alçak saldırıyı kınıyor, ülkemizi ziyaret ederken bu menfur saldırı neticesinde hayatını kaybeden turistlerimizin ailelerinin acısını da yürekten paylaşıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sultanahmet'teki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement