Sümeyye Erdoğan'ı Hedef Alan İddiaya Tepki - Son Dakika
Politika

Sümeyye Erdoğan'ı Hedef Alan İddiaya Tepki

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ı hedef alan iddialara ilişkin, "Bunların, bu toprakların suyunu içmedikleri, küresel güçlerin, para oligarklarının kölesi olduklarının ifadesidir bu iftira" dedi.

27.08.2015 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ı hedef alan iddialara ilişkin, "Bunların, bu toprakların suyunu içmedikleri, küresel güçlerin, para oligarklarının kölesi olduklarının ifadesidir bu iftira" dedi.

AK Parti Genel Merkezi çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Külünk, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a yönelik sosyal medyada yer alan iddiaya" dair bir soru üzerine, bunun son derece yakışıksız bir kavram olduğunu belirtti.

Evlat kavramının kutsal olduğunu ifade eden Külünk, "Bunların delikanlılığı, adamlığı bu kadar. Bunların, bu toprakların suyunu içmedikleri, küresel güçlerin, para oligarklarının kölesi olduklarının ifadesidir bu iftira. Sümeyye bizim evladımızdır, kardeşimizdir. Bizim liderimizin hane-i saadetlerindendir. Ona saldırı bize saldırıdır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Ben inanıyorum ki bu ülkenin savcıları, hakimleri, adalet mekanizması, bu toprakların aile kültürünü, evlat kültürünü unutmayacaklardır ve hukuku işleteceklerdir ve adalet er ya da geç tecelli edecektir" diye konuştu.

Seçim hükümetinin kurulması süreci

Seçim hükümeti kurulması sürecinde bakanlık teklifi gönderilen bazı milletvekillerine dair düşünceleri de sorulan Külünk, MHP'li Tuğrul Türkeş'e gönderilen bakanlık teklifinin kendisi için bir sürpriz olmadığını bildirdi.

Külünk, "Alparslan Türkeş bugün hayatta olsaydı MHP bu çizgide olmazdı. Dolayısıyla Sayın Tuğrul Türkeş, babasının kendisine devrettiği o sorumluluğun gereğini yerine getirmiştir. Bir devlet adamı, bir millet adamı hassasiyeti göstermiştir. Onun için son derece saygındır tavrı" dedi.

Metin Külünk, CHP'li Gülsün Bilgehan'a yönelik bakanlık teklifine ilişkin de "CHP'de sembol olacak başka isimler de vardı herhalde" ifadesini kullandı.

Külünk, "Sayın Gülsün Bilgehan'a saygıda kusur etmeyiz. Nezaket sınırları içerisinde düşünsel olarak Sayın Bilgehan'a bakanlık teklif etmenin çok anlamlı olmadığını düşünenlerdenim" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Sümeyye Erdoğan'ı Hedef Alan İddiaya Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement