Sunaçoğlu'nun Yunan Adasına Yüzme Girişimi - Son Dakika
Yerel

Sunaçoğlu'nun Yunan Adasına Yüzme Girişimi

Yüzücü Alper Sunaçoğlu'nun, Ege Denizi'nde Türkiye kıyısındaki küçük adacıkların Yunan adası olarak görülmesine tepki amacıyla Didim'den Yunanistan'ın Bulamaç (Farmakosini) Adası'na yüzme girişimi, jandarma tarafından engellendi.

25.04.2015 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüzücü Alper Sunaçoğlu'nun, Ege Denizi'nde Türkiye kıyısındaki küçük adacıkların Yunan adası olarak görülmesine tepki amacıyla Didim'den Yunanistan'ın Bulamaç (Farmakosini) Adası'na yüzme girişimi, jandarma tarafından engellendi.

Eski milli yüzücü Sunaçoğlu, daha önce duyurusunu yaptığı "Bulamaç Adası'na yüzerek ulaşma" etkinliği için geldiği Didim'in Taşburun mevkisinde jandarma ekiplerince karşılandı. Jandarma ekiplerinin bölgeye geçişlerine ve duyurusu yapılan etkinliğin gerçekleştirmesine izin vermemesi üzerine Sunaçoğlu ve beraberindekiler, duruma tepki gösterdi.

Sunaçoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, Ege Denizi'nde, Türkiye'nin çok yakınında bulunan küçük adacıkların Yunan adası olarak görüldüğünü, buna tepki olarak etkinlik gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi. Sunaçoğlu, "Yüzmek istediğim ada 570 yıldan beri Türkiye'ye, Türk insanına ait adadır, kendi toprağımızdır. Ancak Yunan tarafından önce Türk tarafının engeliyle karşılaştık. Bu adaların sonuna kadar takipçisi olacağız ve sahibi olduğumuzu göstereceğiz" diye konuştu.

Jandarmayla yapılan görüşmelerde sonuç alınamayınca Sunaçoğlu, girişiminden vazgeçerek beraberindekilerle bölgeden ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sunaçoğlu'nun Yunan Adasına Yüzme Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement