Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya Açıklaması

Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya Açıklaması

Çorum'un Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Sungurlu'yu modern bir kent haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.2009 yılından bugüne kadar Sungurlu Belediyesi olarak yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Uzunkaya,...

15.09.2013 14:14

Çorum'un Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Sungurlu'yu modern bir kent haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.

2009 yılından bugüne kadar Sungurlu Belediyesi olarak yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Uzunkaya, belediye başkanlığına talip olurken herkese eşit davranacaklarına dair söz verdiklerini, siyasi fikirlerden öte Sungurlu'nun, kendisi için önemli olduğunun altını çizdi.

İlçenin geleceği için hangi parti veya siyasi görüşe sahip olursa olsun herkesi elini taşın altına sokmaları için çağrıda bulunan Uzunkaya, ortak aklı ön plana çıkararak ilçeyi geleceğe taşımak istediklerini söyledi.

Görev geldikten sonra Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüze 52 adet araç-gereç alarak araç parkını güçlendirdiklerini dile getiren Uzunkaya, ayrıca Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne de bin 200 adet çöp konteynırı alımı yaptıklarını açıkladı. Uzunkaya, bunu yaparken ilçe halkını geçmişten bugüne kadar tahsil edilmekte olan çöp kutusu parasından muaf tuttuklarını belirtti.

İlçeye bölgenin en büyük kilitli parke tesisini kurduklarını ve bu tesisin Türkiye'de ki son teknoloji ile üretilmiş bir tesis olduğunu dile getiren Başkan Uzunkaya, "Daha önceden o günün teknolojisi ve imkanlarıyla bir tesis kurulmuştu. Bu gün o tesis kendisini teknolojik anlamda yenilemesi gerekiyordu. Bizde o tesisi bugünün teknolojisiyle bölgenin en büyük tesisini kurduk ve faaliyete geçirdik. Şuanda üretimlerimiz hızla devam ediyor. Seçim döneminde "Meydana gelecek olası bir depremde, en güvenli yerler evlerimiz olacak" demiştik bunu temin etmek amacıyla, saatte 140 m3 üretim kapasitesine sahip beton santrali kurduk. Yine bölgenin en kapsamlı kilit parkesini üreten, tam otomasyonla çalışan kilit parke tesisini kurarak, hem kendi ihtiyacımızı karşılıyoruz hem de Belediyemize gelir sağlıyoruz" dedi.

Hedefleri hakkında da açıklama da bulunan Başkan uzunkaya, DSİ ile yaptıkları görüşmeler neticesinde, ilçeye 1 gölet ve 14 köprü yapmayı hedeflediklerini açıkladı. Uzunkaya, ihalesi önümüzdeki hafta yapılacak olan Diğ Çayı Budaközü ve Akçay derelerinin ıslah çalışması kapsamında bu bölgelere içerisinde çay bahçeleri, yürüyüş yolları, spor alanları gibi sosyal donatıların yer alacağı ve aileler ve gençlerin eğlenceli vakitler geçireceği güzel alanlar oluşturmayı planladıklarını belirtti.

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Uzunkaya, "Almanya Dresden Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Leibniz Enstitüsü (TechnischeUnıversitat Dresden/ Leibnizİnstitut), ve Ankara Üniversitesi ile; "Kentsel Dönüşüm" hedefimiz doğrultusunda işbirliği yaptık. Bu projenin ilk ayağında, Almanya'dan ve Ankara Üniversitesi'nden Sungurlu'ya gelecek olan şehir planlamacılarının, bir yıl boyunca, Sungurlu'da yapılması gereken çalışmaları belirleyip ilçeyi etüd etmeleri ön görülmektedir. Bizler Türkiye'ye örnek teşkil edecek bir proje, Almanlar ise, değil Türkiye, dünyaya örnek olacak bir proje oluşturmak için kolları sıvadık. Bambaşka bir Sungurlu için gece-gündüz çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Belediyeciliğin sadece alt ve üst yapı yatırımlarından ibaret olmadığını dile getiren Uzunkaya, ilçedeki gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yapabilmelerine olanak sağlayıp, serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmeleri için Gençlik Merkezleri kurduklarını kaydetti.

Uzunkaya, bu merkezlerde yapılan uygulamalarla, gençleri zararlı alışkanlıklardan korumayı, farklı yeteneklerini işleyerek toplumda aktif birer birey olmalarını hedeflediklerinin altını çizdi.

Sungurlu'da bulunan Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulumuzun öğrenci sayısı yeni açtığımız bölümlerle her geçen gün arttığını anlatan uzunkaya, "Ayrıca projesi tamamlanan MYO kampüsünün ileriki yıllarda yapılacak olması neticesi ile bu okullarımıza gelecek öğrencilerin Sungurlu'da kalmaları ve Sungurlu ekonomisine katkı sağlamaları bizim için önemli idi. Bunun için yaptığımız girişimler ile 300 öğrencinin kalabileceği yurt projesinin 2013 yatırım programına alındığının müjdesini sayın Kredi Yurtlar Genel Müdürümüzden aldık. En kısa zamanda yurt inşaatımızın projelerini, ihalesini tamamlayarak öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Bu sayede Sungurlu ekonomisinin daha da canlanacağını ümit ediyoruz. Bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen TBMM İdari Amiri Salim Uslu'ya, milletvekillerimiz Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı'ya teşekkür ediyorum. Bu yatırımın Sungurlumuza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

2009- 2012 yılları arası toplam 45 bin ton asfalt dökümü yaptıklarını açıklayan Uzunkaya, konuşmasında şunları kaydetti: "Ayrıca 1985-2008 yılları arası yıllık toplam 12 bin metrekare parke taşı döşenirken, göreve geldiğimiz dönemde, aylık 20 bin 280 metrekare parke taşı döşüyoruz. Sadece 2012 yılında 81 bin 98 metrekare kilit parke taşı döşedik. Yangınlarda, kazalarda ve afetlerde kullanılmak üzere; tam donanımlı 2 adet itfaiye aracını halkımızın hizmetine sunduk. Daha önceden traktörün arkasında toz yığını oluşturarak sürücülere görüş mesafesi tanımayan traktörün arkasına bağlanmış süpürgeyi devre dışı bırakarak yerine son model süpürge aracı aldık. Cenaze hizmetlerinde kullanılmak üzere; açık ve morglu olmak üzere 2 adet cenaze aracı aldık.

Cenaze hizmetlerini ücretsiz hale getirdik. Camii cemaatinin rahat etmesini sağlamak amacıyla camilerde çevre düzenlemelerine devam edilmektedir. Şehitlerimizin şanına yakışmayan bir anıt ve mezarlık mevcuttu. Göreve geldiğimiz günden itibaren mezarlıklarımıza ve 'Şehitlik'e gereken önemi veriyoruz. Şehitliğimizin duvarlarını, granitten yaptık. Mezar taşlarını, tek tip olacak şekilde yeniledik. Şehitlik merdivenimizi atıl durumdan, kullanılabilir hale getirdik. Sungurlu'ya Sosyal Güvenlik Kurumu İlçe Müdürlüğü açılmasına aracı olmak suretiyle; günlük 300 vatandaşımızın Çorum'a gidiş-geliş çilesine son verdik. İlçemizde mevcut binalardaki düzensizliğin önüne geçmek adına, tek tip tente uygulaması başlatarak İlçemizin daha modern ve düzenli bir görünüme kavuşmasını sağladık. İlçemize 1 kavşak, 1 alt geçit, 2 üst geçit, 3 köprü inşa ettik. İlçemizdeki eski mezbahane yanında bulunan yolda, sürekli meydana gelen çökmeler, uzun zamandır çözülemeyen bir sorundu. Bu konuda yaptığımız araştırmalar neticesinde; Almanya'da kullanılan hücresel dolgu sistemini bulduk. İlgili mühendislerin yaptığı ön incelemeyi müteakip, " Hücresel Dolgu Sistemi"ni, Almanya'dan sonra Türkiye'de ilk kez ilçemizde uygulayarak, bu sorunu da başarılı bir şekilde çözüme kavuşturmuş olduk"

Daha önce ilçede 4 mahallede park mevcut olduğunu dile getiren Uzunkaya, "Sungurlu Belediyesi olarak 4.5 yılda; 14 mahalleye, 14'ü yeniden olmak üzere toplamda 18 oyun parkı yaptık. Çocuklarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla, kauçuk kaplama ile zeminleri ömürlük hale getirdik. Sağlıklı yaşama hizmet edeceği düşüncesinden hareketle, kondisyon ve spor aletleri ile donatarak, parklarımızı genç ve yetişkin nüfusun daha optimal kullanacağı alanlar haline getirdik.

"Gölbağları" mevkiinde her yağmur sonrası evleri su basıyordu. Vatandaşlarımıza maddi ve manevi külfet yaşatan bu menfi durumu önlemek amacıyla, adı geçen bölgeye 752 metrekarelik menfez yaparak vatandaşlarımızı bu sorundan kurtardık. İlk etapta 40 bin, 2. Etapta ise 60 bin nüfusa hitap edecek "Biyolojik Arıtma Tesisi"nin yer tahsisini yaptık. 270 iş günü içerisinde teslim edilecek arıtma tesisinin çalışmalarına üstlenici firma tarafından başlanıldı. Biyolojik arıtma tesisinin maliyeti 10 milyon 620 bin TL'dir.Ayrıca görev süremiz boyunca 75 bin fidanı toprakla buluşturduk. Perşembe günleri kurulan, kullanım kapasitesi yetersiz eski hayvan pazarının yerine, günün ihtiyaçlarını azami ölçüde karşılayan, son sistemlerle donatılmış kapalı ve açık hayvan pazarları kurduk. Şehrimizin görsel bir estetiğe kavuşması için; önceden çatı kısmında sadece bir saç olan otobüs duraklarını, cam duraklarla değiştirdik. Şehrin farklı noktalarına reklam panoları yerleştirdik. Mezarlıklarımızda kullanılmayacak durumda olan bankları değiştirerek yerine yenilerini koyduk. Yine mezarlıklarımızda bulunan hepsi birbirinden farklı taş yığını olan çeşmeleri kaldırarak yerine Osmanlı motifli tek tip çeşmeler koyduk.

Kişisel gelişimlerine de katkısı olacağı düşüncesinden hareketle; kadınlarımızın el işleri, yabancı dil, çocuk gelişimi gibi muhtelif alanlarda eğitim alabilmeleri için, 'Kadın Kültür Evi"ni faaliyete geçirdik. Çocuklarımızın eğitim hayatına katkı sağlaması hedefinden yola çıkarak, Türk Telekom ile yaptığımız ortak çalışma neticesinde; son derece güvenli bir İnternet Evi'ni de faaliyete geçirmiş bulunuyoruz. Günde ortalama 100 öğrencimizin faydalandığı internet evimiz, disiplini, temizliği ve sürekliliği ile Türkiye'de bulunan internet evleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Eğitim ve öğretimine devam eden öğrencilerimizi, eğitim yuvalarında herhangi bir aksaklığa maruz bırakmamak amacıyla, okullarımızda çevre düzenlemeleri yaptık. Son yıllarda artan pil kullanımı, insan sağlığının yanı sıra temiz bir çevre için tehdit oluşturmaktadır. Okullara dağıttığımız atık pil toplama makineleri ile, başta çocuklar olmak üzere, bütün vatandaşlarımıza, atık pil toplama alışkanlığının kazandırılmasını sağladık. 'Çevre bilinci ve duyarlılığı yüksek insanlardan müteşekkil bir ilçe olma' hedefimiz doğrultusunda, muhtelif eğitim seminerleri tertip etmekteyiz. Sonuç olarak bugün; genç nesillerimize böyle bir sorumluluk bilincini aşılamış olduğumuzu görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

İlçemizdeki eğitimin, teknolojik gelişmelerle paralellik göstermesini teminen; tüm okullarımıza projeksiyon cihazları aldık. İlkokul öğrencilerimizin tamamına, 3 boyutlu interaktif eğitim seti dağıttık. 8. Sınıf öğrencilerinin tümünü; bütün masrafları bize ait olmak suretiyle, Boğazkale gezisine gönderiyoruz. SBS sınavlarında başarılı olan öğrencilerimize, dizüstü bilgisayar ödülü veriyoruz. Eğitime 500.000 TL harcadık. Tüm bunların meyvesi olarak, ilçe genelinde 198 olan SBS puan ortalaması, başarılı bir ivme kazanıp, ortalama 345 puana yükselmiştir. Yine eğitim alanında, okullarımızda sınıflar arası 'Bilgi Yarışması' düzenledik. Bu alanda bir rekor kırarak bir sınav sonrası 840 öğrencimize çeşitli hediyeler verdik.

"Sizler İçin Kolay Olan Bu Yardım, Muhtaç İçin Hayat Olacak!" sloganı ile şehrin farklı noktalarına koymuş olduğumuz oyuncak, kitap, elbise, ayakkabı kumbaralarına vatandaşlarımız tarafından yoğun bir ilgi gösterilmektedir. Bu sosyal yardımlaşmada gizlilik esas olup; yardımda bulunan kişi yardımın kime ulaştığını bilmezken, alan ise bu yardımın kimden geldiğini bilmemektedir.

Sosyal ve Kültürel etkinliklerimiz kapsamında ise; ilçemize ünlü tiyatro gruplarını davet ettik. Sungurlu'ya ilk defa lunapark ve sirk ekipleri getirerek vatandaşlarımızı iş stresinden uzaklaştırdık" - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement