Sürdürülebilir Bir Çevre ve Ekonomi İçin Arıcılık Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sürdürülebilir Bir Çevre ve Ekonomi İçin Arıcılık Toplantısı Yapıldı

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı, "Sürdürülebilir çevre ve ekonomi için arıcılık konulu toplantı düzenlendi." dedi.

14.08.2014 20:21  Güncelleme: 22:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanlığı ile Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı tarafından, 'Sürdürülebilir bir çevre ve ekonomi için arıcılık' konulu toplantı düzenlendi.

Bölgedeki arıcılığı geliştirme ve daha kaliteli bal üretmek amacıyla ATSO toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Ahmet Deniz, Arı Yetiştircileri Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, Çanakkele 18 Mart Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Çelik, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yahya Kemal Avşar ve arıcılar katıldı.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, arıcılığın önemine değinerek, bölgelerde arıcılığın iyi bir noktaya taşınması için kooperatifleşmenin şart olduğunu söyledi.

Her şeyi devletten beklemenin yanlış olduğunu belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Burada birçok kişi tarafından arıcılık baba ve dededen kalma usüllerle yapılıyor. Sizler bilgi ile arıcılık yapın benden özellikle AB projeleri konusunda size tam destek sözü veriyorum. Bölgemiz, bitki örtüsünün çoğunluğu ile arıcılık için bir cennettir. Çünkü Türkiye dünyadaki bitki, çiçek örtüsünün yüzde 75'ine sahip. Bu bir nimettir. Yani dünyadaki ballı bitkilerin yüzde 75'i bizde mevcut. Bu açıdan bakıldığında Ardahan gıda üreten bir bölge olmalı. İşte bu da bilgi ile mümkün. Üretimde bilgiye teknolojiyi kullanmak zorundayız. Şu an dünyadaki en fazla bal Çin ve Kanada'da üretiliyor. Bu ülkelere bakıldığında Türkiye bal üretiminde dünya ortalamasının altındadır. Yani nicelik mi, yoksa nitelik mi? Buna bakmak lazım."

Avşar da arıcılığın istenilen seviyeye ulaşması ve daha kaliteli bal üretiminin yapılabilmesi için teknik bilgilere dayanılarak arıcılığın yapılması gerektiğini ifade etti.

Vali Deniz de Ardahan'da üretilen her ürünün kalitesinin artırılarak, markalaştırılmasının kentin geleceğine önemli bir katkı sağlayacağını dile getirdi.

Evliyaoğlu ise kentte arıcılığın çok önemli bir ekonomik kazanç kapısı olduğunu fakat gelecek noktasında devlet desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. - Ardahan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sürdürülebilir Bir Çevre ve Ekonomi İçin Arıcılık Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement