Suriye'de Kaybolan Hayatlar - Son Dakika
Yerel

Suriye'de Kaybolan Hayatlar

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen ailelerden bir çoğu ülkelerinde bıraktıkları yakınlarının hayatlarından endişe ediyor.

04.04.2015 11:34

CEM GENCO - Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen ailelerden bir çoğu ülkelerinde bıraktıkları yakınlarının hayatlarından endişe ediyor.

İç savaşın hüküm sürdüğü ülkede, can kayıpları, yaralanan ve sakat kalanların yanı sıra bir çok kişiden de haber alınamıyor. Yaşanan çatışmalar, hava saldırıları ve güvenlik gerekçesiyle başka bir noktaya kaçmak zorunda kalan aileler sevdiklerini ardında bırakıyor. Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen Suriyeli iki aile de bunlardan sadece ikisi.

Ülkelerindeki iç savaşta eşi ve 2 çocuğunu kaybeden Zeynep Dabur (64), yedi torunundan haber alamıyor.

Reyhanlı'ya bir yıl önce gelen Dabur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesindeki iç savaşın kendisine olduğu kadar Suriye halkına da büyük acılar getirdiğini söyledi.

İdlib'te evlerine isabet eden varil bombalı saldırıda eşi ve 2 çocuğunu kaybettiğini anlatan Dabur, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hayatımız evimize varil bombası isabet ettiği günden itibaren zindan oldu. Eşimi, iki evladımı kaybettim. Reyhanlı'ya geriye kalan tek oğlumla sığındım. Suriye'de 7 torunum kaldı ve yaklaşık 1 yıldır onlardan haber alamıyorum. Evlat acısı hayatta yaşanılan en derin hüzün. Ben eşimi canımı kaybettim acımın tarifi yok. Hayattan tek istediğim eğer yaşıyor ve hayatta iseler torunlarıma kavuşmak."

"Kavuşacağım günü bekliyorum"

Fatma Halep (55) ise 4 çocuğundan 3'ünü Suriye'de bırakarak Türkiye'ye geldiğini anlattı.

Çocuklarını çok özlediğini anlatan Halep, sözlerini şöyle tamamladı:

"Saldırıların artmasıyla birlikte yaşadığımız toprakları terk etmek zorunda kaldık. İlk önce ben ve bir çocuğum Türkiye'ye giriş yaptık. Eşim çocuklarımla birlikte İdlib'te kaldı, o günden bu yana yaşadıklarına ilişkin haberler alamıyorum. Onları çok merak ediyorum. Çocuklarıma kavuşacağım günü bekliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriye'de Kaybolan Hayatlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement