Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Yerel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye\'deki İç Savaş

Kilis Vali Yardımcısı Akhan: "Filistinlileri en kısa zamanda bir kampa transfer etmek için çalışma başlattık"

19.08.2014 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis Vali Yardımcısı ve Öncüpınar Mülki İdari Amiri Ulaş Akhan, "Filistinlileri en kısa zamanda bir kampa transfer etmek için çalışma başlattık" dedi.

Vali Yardımcısı Akhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 350 Filistinlinin, Suriye Geçici Hükümeti tarafından finanse edilen bir tır garajında barındıklarını söyledi.

Filistinlilerin Suriye'deki kamplarından geldiklerine dair bilgi aldıklarını ifade eden Akhan, "Kilis'e gelen Filistinlilerin kayıtları Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapıldı. Ayrıca sağlık taraması ve aşıları da yapıldı. Ailelere gıda, temizlik malzemesi yardımı ile çocuklar için de gıda takviyeleri yapılıyor. Zaman zaman ihtiyaç duydukları yardımları da ulaştırıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'deki çadır ve konteyner kentlerde yaklaşık 220 bin Suriyelinin barındığını anımsatan Akhan, Kilis'e sığınan Filistinlileri en kısa zamanda bir kampa transfer etmek için çalışma başlattıklarını kaydetti.

Filistinli ailelere Suriye Geçici Hükümet tarafından aylık kişi başına 100 lira yardım yapıldığını dile getiren Akhan, ayrıca Kızılay, AFAD ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiğini vurguladı.

Akhan, AFAD İl Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve ilgili kurumlar tarafından ailelerin denetimlerinin sağlandığını sözlerine ekledi.

Yermuk Mülteci Kampı'ndan ayrıldıktan sonra Halep'e yerleşen yaklaşık 350 Filistinli, rejim birliklerinin saldırıları nedeniyle Suriye'den kaçarak kaçarak Türkiye'ye sığınmıştı. - Kilis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement