Suriye'deki IŞİD Hedeflerine Saldırı - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki IŞİD Hedeflerine Saldırı

Suriye\'deki IŞİD Hedeflerine Saldırı

IKBY Başkanı Mesut Barzani "IŞİD'in Suriye'deki merkezlerinin ve sığınaklarının vurulması, terör örgütünün yok edilmesi sürecini hızlandıracaktır." dedi.

24.09.2014 15:15  Güncelleme: 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon tarafından Suriye'ye düzenlenen hava saldırısıyla, "terör örgütü IŞİD'in yok edilme sürecinin hızlanacağını" bildirdi.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Barzani, Güney Kore Bağdat Büyükelçisi Ço Cungon'u kabulünde yaptığı konuşmada, "bütün dünyayı tehdit eden terörün yok edilmesi için uluslararası bir çabaya ihtiyaç olduğunu" vurguladı.

Barzani, ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından Suriye'ye düzenlenen hava saldırısına ilişkin, "Suriye, teröristlerce Irak'a saldırı için bir merkez olarak kullanılıyor. IŞİD'in Suriye'deki merkezlerinin ve sığınaklarının vurulması, terör örgütünün yok edilmesi sürecini hızlandıracaktır. Bunun için saldırıların aralıksız sürmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Irak'ta hali hazırda IŞİD'in, Peşmergeye karşı direnemediğini aktaran Barzani, "Teröristler, Peşmerge'nin eliyle büyük bir çöküş yaşadı. Şu an geri çekilme ve zayıflama pozisyonundalar" ifadesini kullandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Güney Kore Bağdat Büyükelçisi Ço Cungon da terörle mücadelede Kürt bölgesinin yanında olduklarını kaydetti. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki IŞİD Hedeflerine Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement