Suriye'ye Yardımlar Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Suriye'ye Yardımlar Devam Ediyor

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde düzenlenen kampanyada toplanan yardımlar, tırla Suriye'ye gönderildi.

26.06.2014 15:47

Kandıra ilçesinde düzenlenen kampanyada toplanan tır dolusu gıda ve giysi, Suriye'ye gönderildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Kandıra Gülsima Eğitim ve Kültür Derneği, İlim Yayma Cemiyeti ile Kandıralılara Hizmet Derneğince düzenlenen kampanyada 23 ton gıda ile 100 çuval giysi toplandı.

Belediye önünde düzenlene törende konuşan Kaymakam Oktay Erdoğan, yardımseverlere teşekkür etti.

Suriye'de zulüm yaşandığını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Zulüm bitsin' diye beklerken daha da şiddetlendi. Buna sessiz kalamayız. Devlet, hükümet, vatandaş olarak elimizden geleni yapacağız. Türk milletinin kadirşinaslığıyla ihtiyaçları karşılayacağız  Güzel bir organizasyonla karşı karşıyayız."

İHH İnsani Yardım Vakfı Kocaeli Temsilcisi İsmail Yeşildal da Suriye'deki vahşet karşısında duyarsız kalınmaması gerektiğini belirterek, "Bu duruma, işkenceye duyarsız kalamayız. Bölgede sadece bir fırınımızdan, günde 170 bin ekmek çıkıyor, sıcak yemek dağıtıyoruz. Kocaeli'den 28. yardım tırımızı yola çıkarıyoruz. Bu tarz katkıların devamını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından yardım yüklü tır, dualarla yola çıktı.

Törene Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, AK Parti İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, belediye meclis üyeleri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'ye Yardımlar Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement