Suriyeli Öğrencilerin Eğitim Göreceği Okul Yarın Açılıyor - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Öğrencilerin Eğitim Göreceği Okul Yarın Açılıyor

Suriyeli Öğrencilerin Eğitim Göreceği Okul Yarın Açılıyor

UNICEF, Kilis Valiliği, AFAD ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliğinde ve Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti’nin finansman desteği ile, Kilis kent merkezinde kalan Suriyeli çocuklar için inşa edilen prefabrik eğitim merkezi açılışı yarın gerçekleştirileceği bildirildi.

03.06.2014 13:04

UNICEF, Kilis Valiliği, AFAD ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğinde ve Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti'nin finansman desteği ile, Kilis kent merkezinde kalan Suriyeli çocuklar için inşa edilen prefabrik eğitim merkezi açılışı yarın gerçekleştirileceği bildirildi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, yarın açılışı gerçekleştirilecek 12 derslik okulda incelemelerde bulundu.

Suriyeli öğrencilerin eğitim göreceği okulun açılışına UNICEF'in yeni İyi Niyet Elçisi, ünlü sinema ve dizi oyuncusu Tuba Büyüküstün yanı sırası Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jess Bailey, UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ve AFAD yetkililerinin katılacağı bildirildi.

"Kilis Umut Eğitim Merkezi", UNICEF'in "Suriyeli Çocukların Desteklenmesi Programı" kapsamında AFAD ve Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokoller çerçevesinde, Kilis'te kamp dışında yaşayan Suriyeli çocuklara eğitim imkanı sağlayacak. Eğitim merkezi, bünyesindeki 12 derslik ile bini aşkın öğrenciye hizmet vermesi hedefleniyor. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriyeli Öğrencilerin Eğitim Göreceği Okul Yarın Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement