Suriyeli Plakalara Geçici Plakalar 3 Mayıs'a Kadar Verilecek - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Plakalara Geçici Plakalar 3 Mayıs'a Kadar Verilecek

Suriyeli Plakalara Geçici Plakalar 3 Mayıs\'a Kadar Verilecek

Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, ülkelerindeki iç savaştan kaçan Türkiye'ye gelen Suriyeliler'e ait araçlara geçici trafik belgesi ve tescil plakası verilerek kayıt altına alınacağını söyledi.

16.04.2015 18:30

Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, ülkelerindeki iç savaştan kaçan Türkiye'ye gelen Suriyeliler'e ait araçlara geçici trafik belgesi ve tescil plakası verilerek kayıt altına alınacağını söyledi. Gülveren, geçici plaka verme işleminin 3 Mayıs'ta tamamlanacağını ve bu tarihten itibaren plakası bulunmayan araçların trafikten men edileceğini söyledi.

Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay'dan yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler alan Gülveren, polis ile gazetecilerin kamu adına görev yaptığını ve iki mesleğin birbirine yakın alanlar olduğunu ifade etti.

Gaziantep'in daha huzurlu olması için tüm kurumlarla işbirliği içerisinde olduklarını anlatan Gülveren, suç ve suçlularla mücadeleden taviz vermediklerini belirtti. Kentin en önemli konusu olan trafik sorununa çözüm noktasında Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilgili kurumlarla koordineli çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Gülveren, vatandaşların da trafik kurallarına uymalarının en büyük dilekleri olduğunu kaydetti.

Gülveren, Gaziantep ve diğer sınır kentlerinde zaman zaman sorunlara yol açan Suriye plakalı araçların denetimi noktasında da İçişleri Bakanlığı'nca çalışma başlatıldığını ve bu araçların geçici plaka uygulaması ile kayıt altına alındığını anlattı. 3 Nisan'da başlayan uygulama ile Suriye plakalı araçlara geçici trafik belgesi ve tescil plakası verilmeye başlandığını vurgulayan Gülveren, "Uygulama ile Suriyeliler ülkelerinden gelirken yanlarında getirdikleri araçlarına geçici plaka alacaklar. Bu sistem ile hem araçlar kayıt altına alınacak. Bu çalışmayı başlattık. Kamplarda kalan Suriyeliler ile kentteki sığınmacıların temsilcilerine durumu ilettik. Yine polis memurlarımız trafikte karşılaştıkları Suriye plakalı araçların sürücülerine durumu ve yapmaları gerekenleri anlatıyor. Uygulama 3 Mayıs'ta sona erecek ve bu 1 aylık süre içerisinde geçici plaka almayan araçlar bu tarihten sonra trafikten men edilecek" diye konuştu.

Ziyaret sonunda Cemiyet Başkanı İbrahim Ay günün anısına Emniyet Müdürü Gülveren'e bakır işlemeli plaket hediye etti.

- Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Plakalara Geçici Plakalar 3 Mayıs'a Kadar Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement